На Прикарпатті потрібно провести повторні вибори, – Кошель (ВІДЕО)

Новини 06 Квітня, 2021 198

Вибори 2020 у Львові, фото 4studio

Враховуючи масштаби фальсифікацій на довиборах у 87 окрузі, зокрема на дільницях близьких до Буковелю, оптимальним варіантом є проведення повторних виборів.

Про це в ефірі “Прямогозаявив голова Комітету виборців України Олексій Кошель, пише Четверта студія.

“Перш за все, я думаю, що наша оцінка досить м’яка. Я б її назвав м’якою, тому що ми не маємо доказової бази, ми не правоохоронні органи. Але, справді, проблема фальсифікацій мала місце”, – підкреслив голова КВУ.

“І в мене склалося враження, що ми машиною часу повернулися в 2012 рік, коли в Україні мали місце п’ять проблемних округів і приймали політичне рішення про переголосування, хоч чинне законодавство цього не передбачає”, – зауважив Кошель.

За його словами правоохоронні органи повинні дати чіткий звіт щодо ситуації на дільницях на Прикарпатті, адже  мова про масштабні маніпуляції та фактично знищення бюлетенів.

“Зараз, я вважаю, ми повинні отримати публічні пояснення від Служби безпеки України, що сталося. Ми маємо отримати детальну інформацію від МВС. Тому що йдеться просто про знищення або крадіжку виборчої документації, виборчих бюлетенів і про масштабні маніпуляції”, – наголосив Олексій Кошель.

Він зазначив. що наразі немає підстав, щоб у правовий спосіб визначити результати голосування.

“Але також я не бачу зараз підстав для того, щоб у правовий спосіб можна було б підвести результати волевиявлення. Тому що йдеться не просто про невизнання виборів по окремих виборчих дільницях, а йдеться саме про ті дільниці, де перемогу отримував інший кандидат, скажімо так, не Вірастюк”, – додав голова КВУ.

“Більше того, на цих 19 дільницях він отримав перемогу приблизно вдвічі більшу, ніж його найближчий конкурент”, – підкреслив Кошель.

Він зауважив, що саме  ці дільниці розташовані поруч з Буковелю де напередодні влад активно проводила ремонти та займалася благодійністю.

“Це пояснюється тим, що це були дільниці, близькі до Буковелю, і саме там займалися благодійністю, псевдоблагодійністю, політичною благодійністю, ремонтували, прибирали тощо”, – підкреслив голова Комітету виборців України.

“Тому я думаю, що найбільш оптимальним варіантом розвитку цієї ситуації для того, щоб ми не виставляли країну на посміховисько, було б прийняття політико-правового рішення про проведення повторних виборів.Хоча закон не передбачає такої можливості, але прецеденти в Україні є”, – зауважив Олексій Кошель.

Коментарі

Позначки: ,