На Прикарпатті гроші конкурували із адмінресурсом, – Синютка

Новини 09 Квітня, 2021 83

Олег Синютка Фото 4studio

Нинішня влада системно знищує демократичні інституції, дискредитує представницьку демократію.

Про це заявив народний депутат України від “Європейської Солідарності” Олег Синютка, пише Четверта студія.

Він нагадав, що 6 квітня відбулась телефонна розмова між Президентом Зеленським та генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом. Президент заявив, що НАТО – це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі та наголосив, що Україні потрібно отримати План дій щодо членства (ПДЧ) в Альянсі.

“Європейська Солідарність вітає такий крок Президента, хоча запізнілий. Шкода, що він відмовився відвідати саміт НАТО два роки тому. Однак для вступу в НАТО є чіткий перелік вимог та стандартів, не лише військових”, – зазначив Олег Синютка.

“Представники альянсу стверджують, що Україні потрібно: модернізувати та зміцнювати інститути держави; посилювати боротьбу з корупцією; демонструвати рішучість у захисті свободи та демократії. І разом з тим розвивати власні оборонні можливості відповідно до стандартів НАТО”, – додав він.

Олег Синютка зазначив, що влада робить все навпаки, системно знищує демократичні інституції, дискредитує представницьку демократію. А апогеєм стали довибори в 87 окрузі на Прикарпатті, де конкурували гроші з адмінресурсом.

“Ми розуміємо, що країни НАТО не глухі і не сліпі. Совкове «якось прорвемся» – не працює. В Альянс може вступити країна, яка може мати відносно слабкий оборонний арсенал. Але туди не візьмуть країну, де відсутні норми демократії та справедливості. Ми повинні робити все, щоб Україна стала членом Північно-Атлантичного Альянсу. Саме тому я вітаю крок литовської влади, яка звернул

Коментарі

Позначки: ,