На полігоні в Старичах п’яний солдат напав на майора

Новини 06 Вересня, 2019 659

Ілюстрація: Факти

Солдат проходить військову службу за контрактом

Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід солдату, який в нетверезому стані побив заступника командира третього навчального батальйону по морально-психологічного забезпечення 184-го навчального центру Національної академії сухопутних військ.

Про це повідомляє 368.media з посиланням на матеріали кримінального провадження за ч. 3 ст. 405 КК.

Як зазначається, з лютого 2018 року солдат проходить військову службу за контрактом на посади водія у взводі матеріального забезпечення військової частини.

У квітні майор, виконуючи обов’язки по контролю за виконанням розпорядку дня підрозділами, покликав до себе старшого солдата щоб з’ясувати обставини конфлікту між ним і його товаришем по службі.

Військовослужбовець, перебуваючи в нетверезому стані, підійшов до майора і нецензурно висловлюючись почав ображати начальника, роблячи при цьому активні рухи ногами і руками імітуючи нанесення ударів, намагаючись спровокувати офіцера до бійки. Коли солдат зрозумів, що майор не реагує на його провокаційні дії, вдарив офіцера в обличчя. В результаті майор отримав тілесні ушкодження у вигляді контузії середнього ступеня правого ока і параорбітальной гематоми.

В кінці серпня військовослужбовцю повідомили про підозру за ч. 3 ст. 405 КК.

Суд обрав нападнику запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання до 28 жовтня поточного року.

Коментарі

Позначки: , , ,