На Погулянці відновили скульптуру святого Антонія (ФОТО)

Новини 16 Серпня, 2021 283

На Погулянці відновили скульптуру святого Антонія

У Львові завершилися Дні реставрації на Погулянці, де цьогоріч відновлювали історичну скульптуру.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Метою заходу було залучення мешканців та майстрів до процесу реставрації. Упродовж десяти днів фахівці проводили реставрацію історичної скульптури на вулиці Погулянка, 20. Там Бюро спадщини облаштувало спеціальну альтанку, у якій в режимі реального часу можна було спостерігати за процесом реставрації.

«Про цю скульптуру ми мали дуже мало інформації. Точно відомо, що вона була перенесена на це місце», – розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

Скульптура мала багато втрачених елементів, які довелося доповнювати під час майстер класів, що проводив реставратор Андрій Федоришин.

«Ця скульптура була в поганому стані. Не лише пошкоджений камінь впливом атмосфери, але й були втрачені елементи, зокрема, руки. Нам вдалося відновити їх і зберегти пластику. Також ми виявили ноги скульптури: їх раніше забетонували у постамент, щоб вона трималася. Це виявилося несподіванкою і нам вдалося їх частково відкрити, – розповів реставратор.

Нагадаємо, торік Дні реставрації проводили у центрі Львова у Бернардинському дворику. Цього року локацію вирішили розширити, щоб залучити більше містян до відновлення культурної спадщини і показати, що й на околицях є багато цікавих скульптурних елементів та пам’яток.

Коментарі

Позначки: