На площу Двірцеву у Львові скерують ще додатково 70 мільйонів гривень

Новини 05 Січня, 2021 1 840

Фото: Тvoemisto.tv

Ще понад 70 млн грн із бюджету міста витратять на площу перед головним вокзалом Львова.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на Тvoemisto.tv, на що саме потрібні ці кошти розповіла директорка ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова.

ЛКП «Львівавтодор» підписав договір із ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл» на суму 72,4 млн гривень. Оксана Єстеферова пояснює, що відбувається коригування проєкту, кошти використають на інженерні роботи, які не передбачили у попередньому проєкті, а також на облаштування скверу. Його у проєкті не було, бо місто сподівалось, що вдасться залучити інвестора на будівництво паркінгу, який мав бути під цим сквером.

«Первинний проєкт реконструкції площі не охоплював сквер. На його облаштування піде валова частина з цієї суми. Його у первинному проєкті не було, там планували облаштувати підземний паркінг за кошти інвестора. Це зруйнувало б сквер», – пояснює вона.

Також у попередньому проєкті не були передбачені певні інженерні роботи.

«У первинному проєкті не було підключення води, каналізації з залізничним вокзалом і з автовокзалом. Деякі інженерні роботи не були передбачені. Коли підрядник приступив до реконструкції, то зробив усі необхідні підключення. Тепер коригуємо вартість, враховуючи ці додаткові роботи», – додає Оксана Єстеферова.

Новий договір, який уклали із компанією «Онур» 18 грудня на суму у 72,4 млн грн. укладали без конкурсу. Оскільки додаткова угода не перевищує 50% від вартості, закон дозволяє не змінювати підрядника, і не оголоувати нового конкурсу.

Нагадаємо, що площу Двірцеву почали реконструювати 1 березня торік. Всі роботи із реконструкції площі мають бути завершені до кінця липня. Вартість робіт, які виконало ТзОВ «Онур Конструкціон», становить 165,5 млн гривень. Проєкт виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку».

На площі розділили потоки громадського та приватного транспорту, облаштували велодоріжки. Також її озеленили, перенесли зупинки громадського транспорту ближче до залізничного вокзалу. А ще перенесли та подовжили трамвайні колії до вокзалу і встановили нові вуличні меблі, облаштували фонтан.

Коментарі

Позначки: , , , , , , , , ,