На підтримку Порошенка під суд вийшло 10 тисяч осіб (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Новини 08 Липня, 2020 608

Фото: ЄС.

10 тисяч людей зібралися під стінами Печерського суду проти політичних репресій на підтримку Петра Порошенка. Учасники мітингу – активісти, волонтери, представники місцевого самоврядування, народні депутати, громадські діячі – у своїх виступах наголосили, що вони не просто підтримують п’ятого Президента Петра Порошенка – вони захищають державність, свободу і європейський вибір. Бо політичні переслідування є неприпустимими в демократичній Україні.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє прес-служба “Європейської солідарності”.

«Перед нами зараз стоїть велика загроза. Ми прийшли до суду, щоб продемонструвати свої ставлення до політичних репресій. Зеленський йде шляхом Януковича, але українці не дозволять переслідувати опозицію. Шлях Зеленського закінчиться у Ростові швидше, ніж в Януковича, бо вони не зможуть забрати у нас Гідність. Ми знаємо, що авторитаризм не зупиниться, якщо його не зупинимо ми», – заявила медик-доброволець, народна депутатка фракції «Європейська Солідарність» Яна Зінкевич.

«За пів року я більше місяця провела на судилищах по ветеранам, волонтерам і активістам. Я розумію, що наступним може бути кожен з нас. Тому сьогодні важливо боротись і об’єднуватися, щоб не втратити країну», – підсумувала вона.

«Ми нездоланні, тому що ми громадяни, а не «население», адже воно лише може аплодувати, коли не розуміє, куди його ведуть. А його ведуть у манівці. Сьогодні я бачу своїх друзів – тих з ким ми стояли в 2014 під Луганським аеропортом, і думали, що нам важко. Ми вистояли. І сьогодні важко, і сьогодні вистоїмо. Не пройде ніяка капітуляція і нічого з того, що задумав Путін. Знаю лише одне – ми нездоланні і ми переможемо», – наголосив учасник російсько-української війни Ігор Лапін.

«Що відбувається в залі суду? Зранку ми спостерігаємо весь цей цирк. Вони хочуть обрати Петру Порошенку запобіжний захід. Що це означає? Насправді все дуже просто. Вони хочуть, щоб Петро Порошенко не міг виїхати закордон і проводити свою дипломатичну діяльність. Вони не хочуть навіть, щоб Петро Порошенко міг їздити по Україні. І тому сьогодні вночі ще один суд продовжив розслідування цієї ганебної справи про конституційні повноваження президента. Для кожного правника зрозуміло, що Петро Порошенко нічого не порушив, а вони будуть це розслідувати ще до 10 жовтня», – сказала народна депутатка фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар.

«Я сьогодні тут, тому що я не хочу, щоб те, що ми почали в 2014-му році, було спаплюжене і знівечено. Нам буде соромно дивитися в очі тим побратимам, які на сьогоднішній день на фронті, коли вони будуть повертатися додому ми їм не можемо сказати, що Україна зникла. Ми мусимо зберегти Україну. Якщо ми сьогодні програємо цей бій, то такий бій буде в кожного з нас. З нас зроблять ворогів народу і ми будемо змушені або залишати нашу країну, або розчарувавшись кудись діватися», – зазначив учасник російсько-української війни Андрій Усач.
«Колись один з видатних філософів людства Жан-Жака Руссо сказав, що бачити несправедливість і мовчати, це самому брати участь в цій несправедливості. І покаранням за громадську пасивність є прихід до влади злодіїв, ми маємо зупинити цю владу злодіїв», – говорить Дмитро Чекалкін.

«Сьогодні в Станиці Луганській невідомі злочинці знищили інсталяцію «Україна», яка стояла прямо на лінії розмежування. Ця подія символічна, тому що російська п’ята колона наступає на Україну: атакують мову, судять п’ятого президента Порошенка за наказ про контрнаступ і звільнення 2/3 окупованих територій, судять волонтерів, ветеранів, всіх, хто захищає європейський вибір України. Справжній режисер цього – е в «95 кварталі», а в Кремлі. І йому не потрібна Україна. Йому потрібна «Малоросія». Але їм це не вдасться, тому що ми з вами тут, тому що до тих пір, поки ми будемо щодня виходити на вулиці і захищати себе, Україна є, була і буде», – сказав член політради партії «Європейська Солідарність» Сергій Таран. Він повідомив, що Київська організація партії «Європейська Солідарність» обов’язково відновить інсталяцію в Станиці Луганській.

Коментарі

Позначки: , ,