На Пхукет пускатимуть туристів, які вакцинувалися проти коронавірусу

Новини 27 Березня, 2021 43
Море. Фото: відкриті джерела.

Море. Фото: відкриті джерела.

Згідно з рішенням уряду Таїланду туристам, які вакцинувалися проти коронавірусу, дозволять відвідувати курортний острів Пхукет на три місяці раніше, ніж інші території Таїланду.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на Прямий, про це повідомляє видання Bloomberg.

Зазначається, що група під головуванням прем’єр-міністра Прают Чан-Оча 26 березня схвалила пропозицію приватного сектора і бізнес-груп Пхукета про вакцинацію не менше 70% жителів острова для підготовки до відкриття для вакцинованих туристів.

Крім того, уряд планує протестувати план відновлення роботи на Пхукеті, перш ніж він поширитися на інші ключові туристичні точки, включно з островом Самуї, щоб допомогти перезавантажити туристичну галузь. Сфера туризму у Таїланді надзвичайно постраждала під час пандемії через відсутність іноземців, які раніше забезпечували 1/5 частину економіки країни.

У виданні додали, що таке рішення означає, що Пхукет відкриється на три місяці раніше, ніж решта країни, яка має почати приймати повністю щеплених відвідувачів лише у жовтні 2021 року. Жителі Пхукета також матимуть пріоритетне місце у черзі на вакцинування. Урядовці очікують, що у третьому кварталі Пхукет відвідає не менше 100 тисяч осіб.

“Є люди, які повністю вакциновані і готові подорожувати. Але вони будуть обирати лише ті місця, жителі яких вакциновані і не вимагають карантину”, – підкреслив очільник Управління з туризму Таїланду Ютасак Супасорн.

Коментарі

Позначки: , ,