На першому етапі щеплення від коронавірусу вакцину отримає менше 1% населення, – МОЗ

Новини 29 Січня, 2021 52

Максим Степанов З візитом на Львівщині, фото 4studio

В Україні під час першого етаму Міністерство охорони здоров’я планує вакцинувати від коронавірусу 367 491 особу.

Про це сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу, 29 січня, трансляцію вів Прямий”, пише Четверта студія.

“На першому етапі вакцинують людей з критичним ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби та тих, хто виконує критичні функції у відповідь на пандемію коронавірусної хвороби. Перший етап передбачає доступ до вакцин, загальна кількість людей, яким ми будемо робити вакцинацію – 367 491 людина. Це всі люди у нас повністю верифіковані”, – зазначив Степанов.

Він зазначив, що в пріоритеті щеплення працівників мобільних бригад з вакцинації, медичних працівників, лікарів, середній медперсонал, який працює в закладах охорони здоров’я, що надають допомогу при коронавірусі.

Крім того, вакцину отримають всі працівники лабораторій, які проводять дослідження на виявлення коронавірусу, працівники екстренної медичної допомоги, люди, які перебувають в спеціалізованих закладах, працівники цих закладів, а також військовослужбовці.

Міністр уточнив, що початок вакцинації українського населення відбудеться в лютому цього року.

За його словами, вакцинація буде відбуватися виключно безпечними вакцинами, які будуть зареєстровані в Україні та які пройшли всі стадії клінічних випробувань.

Коментарі

Позначки: ,