На пам’ятній монеті НБУ зображено чемпіона Паралімпійських ігор-2016 з настільного тенісу

Новини 04 Грудня, 2017 322

Чемпіон Паралімпійських ігор з настільного тенісу Віктор Дідух

Прототипом зображення на монеті став наш іменитий земляк Віктор Дідух

У Національному банку України відбулася презентація пам’ятної монети “XV літні Паралімпійські ігри. Ріо-де-Жанейро”, – повідомляє “Буське радіо”. Це – спільний проект НБУ та Національного комітету спорту інвалідів України, скерований на виконання Указу Президента України від 13 грудня 2016 року № 553 “Про заходи, спрямованні на забезпечення додержання прав осіб з інвалідністю”.

У презентації пам’ятної монети взяли участь Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю, президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич; чемпіон XV літніх Паралімпійських ігор з настільного тенісу Віктор Дідух; керівництво Національного банку України, представники Національного комітету спорту інвалідів України, представники громадянського суспільства людей з інвалідністю та громадськості.

Нагадаємо, що Україну у XV літніх Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро представляли 170 паралімпійців, які, виборюючи медалі в 15 видах спорту, продемонстрували найвищий результат у історії становлення і розвитку паралімпійського руху в Україні. Національна паралімпійська збірна України посіла третю сходинку в загальному медальному заліку, виборовши рекордну кількість нагород різного ґатунку – 117 нагород, 41 з яких – золота!

Довідка

Віктор Дідух – український спортсмен з настільного тенісу. Чемпіон Літніх Паралімпійських ігор. Майстер спорту України міжнародного класу. Займається настільним тенісом у Львівському регіональному центрі з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт». Чемпіон Європи 2015 року. Багаторазовий чемпіон міжнародних турнірів 2016 року. Кавалер Ордена “За мужність” III ст.

 

Коментарі

Позначки: , ,