На одній із дільниць у місті Львові виборець кинув у скриньку два бюлетені

Новини 22 Листопада, 2020 146

Вибори 2020 у Львові, фото 4studio

На дільниці №461998 (місто Львів) спостерігачка Громадянської мережі ОПОРА зафіксувала, як один із виборців вкинув у скриньку два бюлетені. Виборець швидко покинув приміщення дільничної виборчої комісії.

Членкиня дільничної виборчої комісії №461998 Ганна Саляк ситуацію представниці ОПОРИ прокоментувала так: “Це чоловік літнього віку, який кинув бюлетень за сина чи зятя, бо він був з дитиною. Я бачила безпосередньо біля скриньки”.

Щодо виявленого факту спостерігачка мережі ОПОРА повідомила у поліцію і написала заяву.

За коментарями звертайтеся:
Тарас Радь, координатор Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Львівській області
тел.: +38 098 765 86 22

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Коментарі

Позначки: ,