На Новий рік українцям обіцяють похолодання та дощі

Новини 27 Грудня, 2017 170

Ілюстративне фото

У четвер, 28 грудня, в Україні істотних опадів не передбачається, однак очікується сильний вітер. У неділю, 31 грудня, дещо похолоднішає, а 1 січня очікуються дощі

Про це повідомила у Facebook синоптик Наталя Діденко.

“Над Данією та Італією розташувалися два циклони, які роблять погоду у прилеглих місцевостях надзвичайно складною. Від Данії через Італію, Балкани, до Греції – сильні дощі, сильний мокрий сніг, часом штормовий вітер. Україну омине ця синоптична баталія, ми опинимося між наступаючим циклоном та стримуючими антициклонічними барикадами зі сходу”, – зазначила синоптик.

Тому 28 грудня, за її словами, в Україні суттєвих опадів не передбачається. А прояви цієї метеонестійкості покажуть себе сильним вітром у західних, центральних та північних областях.

З даними Діденко, температура повітря залишається високою, протягом дня +2+8, на півдні +7+13. Якісь слабенькі “мінуси” можливі найближчої ночі у Чернігові, Харкові, Сумах, Полтаві.

У Києві у четвер очікується хмарна тепла вітряна погода. “Якась мряка можлива, але нічого суттєвого, вітер південно-східного напрямку, увага! – можливі штормові пориви, вдень температура повітря у столиці +4+7 градусів”, – зазначила вона.

Діденко також уточнила, що 31 грудня дещо похолодішає, “але переважно до нуля чи “мінусів” маленьких на заході України”. Вдень і 31-го, і 1-го переважатиме температура повітря з “плюсами”.

“Але ось прогностичні карти підсовують нам на 1 січня дощі. На заході, півночі та в центрі. На сході та півдні – без опадів. Тому, якщо виходити з цього прогнозу, збираючись в гості до родичів чи друзів першого січня, коли вже поспите, можете взяти їм у подарунок парасолю – і вам по дорозі знадобиться, і зайва парасоля в домі ніколи не зайва”, – додала синоптик.

Коментарі

Позначки: ,