На найбільшому кладовищі Львова хрести викидають на смітники (ФОТО)

Новини 08 Квітня, 2020 1 868

Фото: ФБ/Юрій Ситник

На Голосківському кладовищі Львова, напередодні Великодних свят, на смітники викинули десятки хрестів.

Як пише «Четверта студія», про це повідомив на своїй сторінці у ФБ Юрій Ситник, який  оприлюднив світлини з місця події.

«Якщо зневажають мертвих – то не вірте, що шанують живих. Коли дорогою на цвинтар сонцесяйний хрунь, з радейка, повчав львівців менторським тоном, як то фест треба карантинитись, я згадав, як минулих відвідин могил родини на Голосківськім кладовищі кинулося мені в очі захаращення та засмічення найбільшого муніципального некрополя. Нині був ще більше вражений. Але що буду казати, подивіться самі на ці знимки – подібне робиться по всій території. Особливо кинулися в очі поламані та викинуті на смітники й узбіччя хрести. Таке ставлення до християнських символів підлеглих львівського богомільного мера є вельми символічним…», – зазначає у своєму дописі Юрій Ситник.

Довідково. Голосківське кладовище — найбільший некрополь сучасного Львова. Десяте за розміром кладовище на Україні, площа — 74,8 га. Розташоване у північно-західній частині Львова (Голоско, Шевченківський район), біля Брюховицького лісу. До початку 2004 року тут було поховано понад 63 тисяч людей.

Голосківське кладовище — одне з трьох кладовищ Львова, які відкриті для поховань (за станом на 2007 рік).

Як повідомив на своїй сторінці у ФБ Мар’ян Лозинський,  перед Славськом палії трави випалили територію цвинтаря.

Коментарі

Позначки: , , ,