На Личакові перепоховали 428 останків жертв політичних репресій (ФОТО)

Новини 29 Грудня, 2020 148

На Личакові перепоховали 428 останків жертв політичних репресій

Сьогодні, 29 грудня, на Личаківському цвинтарі перепоховали 428 останків жертв політичних репресій – в’язнів Пересильної тюрми №25.

Про це пише прес-служба Львівської обласної ради, інформує Четверта студія.

Протягом 2017-2018 років завдяки співпраці з меморіальним музеєм « Територія терору» фахівцями комунального підприємства Львівської обласної ради «Доля» було проведено ексгумацію останків.

Священики відслужили громадську панахиду, а керівництво області, міста, депутати, громадськість поклали квіти та запалили лампадки на місцях поховань жертв політичних репресій.

Довідково:

Пересильна тюрма № 25 була створена у місті Львові восени 1944 р. радянською окупаційною адміністрацією, що прийшла на зміну нацистській.

«Пересилка» була однією з найбільших тюрем такого типу в УРСР. В роки німецької окупації на цій ділянці міста знаходилось «львівське ґетто».

На території пересильної тюрми був розташований 21 барак, технічні приміщення адміністрації, шпиталь. Тюрма була огороджена цегляним і дерев’яним парканом заввишки 3 метри. По периметру були розміщені сторожові вежі, територію охороняли конвоїри з собаками.

Існування такої тюрми було зумовлене тогочасною потребою каральних органів. Основним призначенням пересильної тюрми був збір та відправка в’язнів «етапами» у виправно-трудові табори ГУЛАГу.

Коментарі

Позначки: , , ,