На Львівщину завітали студенти Інституту державного управління, поліції та права з Німеччини

Новини 12 Липня, 2018 101
На Львівщину приїхали студенти з Німеччини

На Львівщину приїхали студенти з Німеччини

Сьогодні, 12 липня, у Львівській обласній раді відбулася зустріч із студентами Інституту державного управління, поліції та права Федеральної землі Мекленбург – Передня Померанія (Федеративна Республіка Німеччина).

Під час зустрічі депутати облради Андрій Ковч та Іван Собко ознайомили німецьких студентів із системою місцевого самоврядування України, зокрема про основні виклики та перспективи. Окрім того, Андрій Ковч розповів гостям про діяльність та здобутки Львівської обласної ради сьомого скликання. Депутат наголосив на важливості відкритості та фаховості органів місцевого самоврядування, адже в процесі децентралізації, отримавши повноваження, відповідно збільшилася роль та відповідальність територіальних громад.

«У роботі обласного парламенту робота побудована таким чином, щоб відпрацьовувати якісно питання у профільних комісіях, під час громадських обговорень задля того, щоб на сесії ухвалювалися виважені та важливі для області рішення», – зауважив Андрій Ковч.

Серед основних запитань, які цікавили німецьких студентів були – процес впровадження реформ в країні і на місцях зокрема, хід об’єднання спроможних територіальних громад, боротьба з корупцією, гендерна рівність в органах влади, а також йшлося про головні вектори розвитку та потенціалу Львівщини.

«На сьогодні ми в області прагнемо втілювати в життя багато позитивних речей – від реалізації невеликих проектів місцевого розвитку до масштабних інфраструктурних проектів, – зазначив Іван Собко. – Львівщина нині відзначається достатньо прогресивною територією, безпечною та з великими потенційними можливостями».

В свою чергу студенти подякували за цікаве спілкування, жваву дискусію та теплий прийом з боку представників обласної ради.

До слова, упродовж багатьох років Львівський регіональний інститут державного управління (смт Брюховичі) співпрацює із німецькими вишами: Інститутом державного управління Саксонії та Інститутом державного управління, поліції та права Федеральної землі Мекленбург – Передня Померанія. У рамках цієї співпраці з 11 до 18 липня цього року у Львові перебуває група студентів із Інституту державного управління, поліції та права Федеральної землі Мекленбург – Передня Померанія. Одним із завдань навчальної подорожі є ознайомлення із системою місцевого самоврядування України.

У свою чергу, слухачі ЛРІДУ НАДУ теж відвідали вищезазначений виш з навчальною метою.

Коментарі

Позначки: , ,