На Львівщину приїхав спеціальний посланник з Італії з питань відбудови

Новини 03 Вересня, 2023 107

Зустріч у Львівській ОВА

На Львівщині перебуває спеціальний посланник Міністра закордонних справ Італії з питань відбудови та зміцнення стійкості України Давіде Ла Чечіліа.

Тут він зустрівся з очільником Львівської ОВА Максимом Козицьким.

Про це пише Четверта студія з посиланням на ЛОВА.

Ключове з зустрічі:

Пан Чечіліа розповів, що в межах поїздки збирає інформацію про об’єкти, які потрібно відновити чи реконструювати в Україні.

Також його країна має намір допомогти з оснащенням водовідведення та систем пожежного захисту у школах на заході України.

Окремий важливий напрям, у якому готова допомагати Італія – покращення медичної реабілітації тих, хто постраждав внаслідок війни.

«Ми проговорили варіанти співпраці на базі обласної психіатричної лікарні, під час створення хірургічного корпусу у Львівському обласному перинатальному центрі та в ході облаштування сучасної реанімації у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі. Крім того, Львівщина відкрита до співпраці та обміну досвідом у реабілітаційних центрах – Superhumans Center, UNBROKEN Ukraine та «Галичина», де відновлюються наші люди, які постраждали через напад poсії», – підкреслив очільник.

Спеціальний посланник Міністра закордонних справ Італії зазначив, що передасть усю інформацію профільним міністерствам і триматиме ці питання на особистому контролі.

Коментарі

Позначки: ,