На Львівщину приїхала делегація із Латвії

Новини 15 Січня, 2023 137

​​У Львівській області перебуває делегація на чолі з Головою Саейми Латвійської Республіки Едвардсом Смілтенсом.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОВА.

Це перший візит в Україну пана Смілтенса на посаді спікера Саейми Латвійської Республіки. 

Упродовж кількох останніх днів делегація мала зустрічі з Президентом України, Прем’єр-міністром і Головою ВРУ. Відвідали Чернігівську область. Під час нашої зустрічі пан Смілтенс наголосив: все, що вони побачили й почули в межах цього візиту, допоможе ще аргументованіше залучати міжнародних партнерів, щоб допомогти нашій державі.

Я насамперед подякував Латвії за неоціненну політичну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу Україні з перших днів повномасштабної війни. Лише військової підтримки наші латвійські партнери надали на понад 300 млн євро, а це гаубиці, дрони, важливе обладнання для наших захисників. 

Окремо дякую латвійським друзям за генератори, продукти харчування, медикаменти, медичне обладнання та іншу гуманітарну допомогу, яку вони доправили на Львівщину. Ми розподілили все це у місця масового проживання вимушених переселенців, школи, дитсадки і медзаклади області. 

✔️Обговорили можливості для поглиблення співпраці Латвійської республіки та Львівської області: в інвестиційній сфері, агропромисловому секторі та галузі культури.

✔️Йшлося і про перспективи залучення інвестиційних коштів з Латвії у розбудову житлових об’єктів для ВПО, а також в реконструкцію та ремонт медзакладів, адже Львівщина – єдина область, яка щодня приймає евакуаційні потяги, прибувають люди з епіцентрів бойових дій, відповідно суттєво зросла кількість жителів.

Пан Едвардс Смілтенс зазначив, що профільні відомства у його країні найближчим часом розглянуть усі наші пропозиції. Він також підкреслив, що Латвія продовжить підтримувати Україну – аж до нашої перемоги. Маємо завжди пам‘ятати, що Латвія однією з перших подала нам руку допомоги і систематично підтримує нас уже майже 11 місяців. 

Dievs, svētī Latviju!

Коментарі

Позначки: ,