На Львівщину переїхали 205 підприємств з інших областей

Новини 01 Вересня, 2022 62

Станом на сьогодні на Львівщину переїхали 205 підприємств з інших областей. Вони створили 5 тисяч робочих місць. Наша область залишається першою в Україні за кількістю релокованих бізнесів.

Про це повідомив голова ЛОВА Максим Козицький, пише Четверта студія.

Є й інша позитивна для країни тенденція – 25 бізнесів, які переїхали до нас, уже готові повернутися додому, оскільки активні бойові дії в містах та селах, де їхні потужності були раніше, припинилися.

Львівська ОВА підійшла комплексно до підтримки бізнесу. Ми напрацювали Програму, якою може скористатися як бізнес, який переїхав до нас, так і бізнес, який працював у нашій області до початку повномасштабної війни.

Програма працює через три інструменти: безповоротна фінансова допомога релокованим виробничим підприємствам, ваучерна підтримка на маркетингові послуги або послуги сертифікації, безповоротна фінансова допомога на закупівлю обладнання в окремих виробничих галузях.

Ми також створили відділ підтримки інвестицій, який надає повний супровід людям, які готові інвестувати. Розробили каталог земельних ділянок, недобудов та закинутих підприємств, які можна використати для релокації бізнесу. Розповів про це під час пресконференції «Пів року війни: фронт і тил», до якої долучився в режимі онлайн.

Від Львівщини зараз залежить дуже багато. Економічний фронт – вкрай важливий фронт. Переможемо.

Коментарі

Позначки: ,