На Львівщину може прибути ще 100 тисяч внутрішньопереміщених осіб (ВІДЕО)

Новини 18 Жовтня, 2022 128
У Львові для переселенців та врятованих ними котів влаштували фотосесію

У Львові для переселенців та врятованих ними котів влаштували фотосесію

Із перших днів повномасштабного вторгнення Львівщина стала основним регіоном для тих, чиї домівки почала руйнувати війна. Зараз в області офіційно перебувають понад 250 тисяч внутрішньо переміщених осіб, насправді ж цифри щонайменше удвічі більші.

Про це повідомив голова Батьківщини Львівщини Михайло Цимбалюк, пише Четверта студія.

Поряд з тим, у Львові та області готуються до ймовірного збільшення кількості вимушено переміщених осіб. Для цього планують облаштувати додаткових ще 50 тисяч місць. Взимку за попередніми підрахунками на Львівщину може прибути близько 100 тисяч осіб.

Сьогодні під час засідання міжкомітетського круглого столу «Заходи щодо підтримки внутрішньо переміщених осіб з метою забезпечення реалізації прав і задоволення їхніх потреб, надання додаткових соціальних гарантій, тимчасового розміщення, соціального обслуговування та психологічної підтримки» закцентував увагу на проблемах з виплатою допомоги ВПО.

Внутрішньо переміщені особи, які подали заявку на грошові виплати через «Дію» та не отримали її, можуть вдруге звернутися по допомогу, але вже в органи з питань соціального захисту.

Декілька десятків тисяч звернень через недосконалу роботу системи «Дія» не дійшли до кінцевої точки прийняття рішення. У відповіді на мій депутатський запит прем’єр-міністр України повідомив, що наразі на розгляд Уряду подано проект постанови Кабінету Міністрів України, яким передбачено надання можливості усім внутрішньо переміщеним особам, які намагалися оформити державну допомогу до 30 квітня 2022 року через Портал або застосунок «Дія», але не отримали її, подати повторно заяву до 1 грудня цього року.

Окремо зауважили, що у Мінсоцполітики відсутня інформація щодо зареєстрованих заяв від внутрішньо переміщених осіб на отримання соціальної допомоги до того часу як база даних зникла.

Також на виконання вимог Порядку, Мінцифри та ДП «ДІЯ» власними ресурсами забезпечено модернізацію мобільного додатку Порталу Дія в частині розробки функціоналу з можливістю подання заяви про взяття на облік та заяви на виплату допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. А коштувала така розробка програмного забезпечення 3 мільйони 267 тисяч гривень.

Коментарі

Позначки: , ,