На Львівщині знову знайшли застарілі боєпипаси

Новини 11 Жовтня, 2019 102
На Львівщині рятувальники продовжують знешкоджувати застарілі боєприпаси

10 жовтня фахівці піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучили та знищили встановленим порядком 4 боєприпаси часів ІІ Світової війни. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у Львівській області.

2 артилерійські снаряди, що були виявлені в лісі на відстані 5 км від житлових будинків с. Сасів Золочівського району.

Реактивний снаряд, виявлений під час прогулянки в лісі  на відстані 3 км до житлових будинків сел. Брюховичі Львівської міської ради.

Ручну гранату, виявлену під час проведення земляних робіт в м. Золочів на вул. Глинна, 2 на відстані 5 м від житлових будинків .

Водночас, 10 жовтня о 08:53 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що під час проведення земляних робіт на відстані 20 м від житлових будинків с. Скнилів Пустомитівського району, виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

Цього ж дня о 13:28 до рятувальників надійшло повідомлення, що в м. Мостиська  на вул. Садова, 6 , під час земляних робіт на відстані 500 м до житлових будинків, виявлено предмет ззовні схожий на гранату Ф-1 часів ІІ Світової війни.

За фактами виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення.

Зазначимо, що з початку року на території області виявлено 745вибухонебезпечних предметів та 61 набій до стрілецької зброї в 280 місцях.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях. Тому, в таких випадках необхідно бути вкрай обережними, в жодному разі не чіпати предмет, схожий на боєприпас, а тим паче, не намагатися його вилучити та перенести. Про знахідку необхідно терміново повідомити місцеві органи влади або Службу порятунку за номером «101».

Коментарі

Позначки: ,