На Львівщині знайшли нові контракти із Гринкевичами

Новини 02 Квітня, 2024 4 893

Тимчасова контрольна комісія облради заслухала інформацію про розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних із зловживанням бюджетними коштами

Сьогодні, 2 квітня, відбулося чергове засідання тимчасової контрольної комісії (ТКК) обласної ради з вивчення питання щодо ефективного використання коштів обласного бюджету і ситуації у сфері ввезення та надання гуманітарної допомоги, а також функціонування інформаційної системи «Шлях».

Депутати ознайомилися з інформацією правоохоронних органів щодо досудових розслідувань у кримінальних провадженнях, пов’язаних із зловживанням бюджетними коштами.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської обласної ради.

Так, Спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Західного регіону та Львівською спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Західного регіону упродовж 2022-2023 років здійснювалося процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у 36 кримінальних провадженнях за фактами вчинення кримінальних правопорушень у бюджетній галузі, з яких у 11 провадженнях обвинувальні акти скеровано до суду.

Львівською обласною прокуратурою у 2023 році скеровано до суду 94 кримінальні провадження, пов’язаних з бюджетною сферою.

Комісія також заслухала інформацію Львівської митниці про обсяги ввезення в Україну в зоні діяльності Львівської митниці товарів як гуманітарної допомоги.

Так, у 2022 році з початку повномасштабної війни було ввезено 429 тис. тонн товарів і 46 595 транспортних засобів. У 2023 році – 169 тис. тонн товарів і 61 457 транспортних засобів.

Крім того, тимчасова контрольна комісія заслухала інформацію щодо пропозицій та зауважень Львівської ОВА до проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України».

«На наступному засіданні увага ТКК буде зосереджена на бюджетному блоці.

Загальні ж висновки і пропозиції щодо питань, які належать до компетенції нашої комісії, будуть відображені у підсумковому звіті й представлені на сесії обласної ради», – поінформував голова ТКК Назарій Сумало.

Нагадаємо, тимчасова контрольна комісія створена рішенням Львівської обласної ради 14 листопада 2023 року.

“Відбулось чергове засідання тимчасової контрольної комісії Львівська обласна рада з вивчення питання щодо ефективного використання коштів обласного бюджету і ситуації у сфері ввезення та надання гуманітарної допомоги.

Заслухали блок «використання коштів обласного бюджету у 2022-2023 році».

Для більш детального вивчення питання було прийнято рішення запросити на наступне засідання керівників структурних підрозділів котрі укладали угоди та були розпорядниками коштів.

Особливо Комісію зацікавили договори укладені УКБ ЛОДА Львівська обласна державна адміністрація з фірмами ТОВ «Перспектива Місто Буд» та ТзОВ «Будівельний Альянс Монтажпроєкт» Романа Ігоровича Гринкевича під час війни (кількість укладених договорів у фото)”, – повідомив у Фейсбуці депутат Юрій Раделицький.

Коментарі

Позначки: , ,