На Львівщині зменшилася кількість харчових отруєнь у закладах громадського харчування

Новини 22 Серпня, 2020 373

Ілюстрація: Цензор.нет

Через карантин

Тривалий час на території Львівщини не реєструються спалахи гострих кишкових інфекцій, масових харчових отруєнь, пов’язаних з закладами громадського харчування. Цьому сприяв оголошений з 12.03.20 року карантин з приводу протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області у ФБ.

Але у зв’язку із послабленням карантину в Україні вже зареєстровано 38 спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, які мали місце серед відпочиваючих на базах відпочинку, працівників промпідприємств, відвідувачів закладів громадського харчування, в тому числі під час проведення весіль, серед дітей дошкільних навчальних закладів.

Хоча в поточному році спалахи на території Львівської області реєструвалися у січні-лютому (4 спалахи, під час яких постраждала 51 особа, з них 13 дітей), постійно продовжують реєструватися випадки гострих кишкових інфекцій, так за даними ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України»за 7 місяців зареєстровано: 84 випадки сальмонельозу, 647 інших інфекцій встановленої етіології, 1144 не встановленої етіології.

Як зазначається, під час санітарно-епідеміологічних розслідувань встановлено, що основними причинами які сприяли виникненню спалахів були грубі порушення санітарного законодавства, а саме: недотримання потоковості технологічного процесу, термінів та температурного режиму при зберіганні сировини та готової продукції, порушення правил обробки сирих яєць, використання сирих яєць в стравах без термічної обробки, порушення дезінфекційного режиму, правил особистої гігієни особами, які брали участь у приготуванні страв, не дотримання товарного сусідства при зберіганні харчових продуктів, порушення термінів проходження медичних оглядів працівниками, тощо.

Разом з тим Держпродспоживслужба у Львівській області черговий раз нагадує, що влітку та осінню збільшується ризик виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних хвороб, особливо під час проведення різноманітних банкетів, в тому числі весіль.

Коментарі

Позначки: , , ,