На Львівщині зменшилась кількість хворих на COVID-19

Новини 27 Грудня, 2021 153

Наталія Тімко. Фото Четверта студія

У неділю, 26 грудня, на Львівщині лабораторні центри провели 907 досліджень на коронавірус. З них позитивними виявилися 56. Таким чином, лише у 6% мешканців, зразки яких дослідили, підтвердили наявність коронавірусної інфекції. Ще місяць тому цей показник був утричі вищим.

Про те, чим зумовлений спад захворюваності, Суспільному розповіла головна санітарна лікарка Львівщини Наталія Іванченко, пише Четверта студія.

У двох міських лікарнях – 8-й та лікарні швидкої допомоги лікують 146 пацієнтів із коронавірусом. Це один із найнижчих показників від початку пандемії.

“Тенденція є позитивна, так як на сьогодні є значно менше пацієнтів, ніж поступало, наприклад, десь два місяці тому”, — каже лікарка терапевтка лікарні швидкої допомоги Зоряна Романишин.

За словами головної санітарної лікарки області Наталії Іванченко, такі показники зумовлені кількома факторами:

“Зараз є період вихідних днів і значно менше людей з ознаками гострого респіраторного захворювання зверталося для обстежень. Левова частка обстежених осіб — це ті, хто здавав матеріал для того, щоб отримати від’ємний ПЛР, щоб виїхати за кордон. Ця статистика за останню добу абсолютно не є показовою. Так само як вона не буде показовою за сьогодні, 27 грудня. А, власне, коли розпочнуться робочі дні – вівторок, середа, четвер, тоді ми будемо бачити істину картину”.

Кількість хворих на коронавірус може зрости після святкового періоду, каже Наталія Іванченко.

Коментарі

Позначки: ,