На Львівщині житель прикордонного села розтрощив ворота у пункті пропуску (ФОТО)

Новини 08 Березня, 2020 930

Фото: НПУ

Чоловіка, який незаконно перетнув державний кордон, затримали із застосуванням зброї для примусової зупинки транспортного засобу

7 березня, о 21.00 до поліції надійшло повідомлення про те, що у пункті пропуску “Рава-Руська – Гребенне”, на українсько-польському кордоні, водій автомобіля незаконно перетнув державний кордон пошкодивши ворота у пункті пропуску.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, на місце події негайно прибули слідчо-оперативна група та працівники Жовківського відділення поліції, які спільно із прикордонниками, затримали правопорушника біля пункту пропуску.

Як встановили правоохоронці, водій мікроавтобуса «Форд», перебуваючи на пункті пропуску “Рава-Руська – Гребенне» не виконав законні вимоги працівників митниці, автомобілем збив ворота і виїхав з території пункту пропуску.

Зловмисника, яким виявився 38-річний житель Жовківського району, затримано в порядку ст.208 КПК України. Невдовзі суд обере для нього запобіжний захід. Обставини події встановлюються.

Cлідчі Жовківського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до двох років позбавлення волі.

Проводиться досудове розслідування.

Як повідомив на своїй сторінці у ФБ депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич, для примусової зупинки автомобіля правопорушника, прикордонники застосували зброю.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , , , ,