На Львівщині журналісти зіткнулися з порушенням Закону України «Про інформацію», – Волосацька

Новини 05 Жовтня, 2019 579
Біля Львова впав вантажник літак

Біля Львова впав вантажник літак

Журналіст Наталія Волосацька на своїй сторінці у ФБ повідомила, що «за останні 5-7 років вперше зіткнулася з порушенням Закону України «Про інформацію».

Як зазначає у дописі на своїй сторінці у ФБ Наталія Волосацька, інцидент мав місце під час висвітлення надзвичайної ситуації з падінням літака біля Львова.

«За останні 5-7 років вперше зіткнулася з порушенням Закону України «Про інформацію» (25 стаття, пункт 4. Після пред’явлення документа, що засвідчує його професійну належність, працівник засобу масової інформації має право збирати інформацію в районах стихійного лиха, катастроф, у місцях аварій, масових безпорядків, воєнних дій, крім випадків, передбачених законом) або навіть з перешкоджанням професійній діяльності журналістів (стаття 171 ККУ).

На фото – патрульна, яка заборонила мені і як мінімум одній моїй колезі Оксана Лабойко наблизитися до місця падіння літака на кілометр. І це після того, як ми показали журналістські посвідчення. Ми не претендували підійти до самого літака, лише до місця де згодом розгорнули штаб. Обмежувальної стрічки не було, вільно могли пройти чиновники міської ради і обласної адмністрації. Патрульна пояснила, що не впускати журналістів – це вказівка керівника Нацполіції Львівщини Василь Віконський. З інсайдерських джерел знаю, що справді було розпорядження Віконського не впускати журналістів і активістів. Василь Віконський, що це? Спроба придушити свободу слова на Львівщині?», – йдеться  у дописі Наталії Волосацької.

Скриншот ФБ

Коментарі

Позначки: , , ,