На Львівщині збудують хоспіс для безхатьків (ВІДЕО)

Новини 26 Лютого, 2020 512

Фото: Карітас

На території планують розгорнути медпункт, щоб надавати допомогу підопічним

Благодійний фонд « Карітас» Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ має на меті реалізувати масштабний проект: спорудити на Дрогобиччині хоспіс – «Дім імені Владики Юліяна». Двері цієї установи будуть відчинені для безхатьків та самотніх людей, тих, які долею випадку залишилися просто неба без даху над головою та без підтримки рідних.

Про це пише «Четверта студія» з посиланням на «Джерела Трускавця».

Як повідомила pr-менеджер «Карітасу» Уляна Яжик: хоспіс постане на території центру «Наша хата», який успішно багато троків поспіль функціонує та розташований у селі Рихтичі. Там сьогодні свій прихисток знайшли люди, які опинилися на вулиці, однак хочуть змінити своє життя, тож вчаться жити заново: позбулися шкідливих звичок, ведуть господарство та підтримують один одного.

Останнім часом виникла потреба розширити діяльність спільноти, запевняє пані Уляна, тож «Карітас» розпочав будівництво хоспісу. На території майбутнього хоспісу планують розгорнути і медпункт, щоб надавати медичну допомогу своїм підопічним. Проєкт новобудови дороговартісний – для завершення будівництва потрібно 10 млн.грн., а щоб накрити будівлю, яка вже частково споруджена і вберегти її від негод – потрібно 800 тис.грн. Таких коштів «Карітас» немає. Тож в організації вирішили влаштувати благочинну акцію «Благодійні запусти», яка запланована на 29 лютого. Локація заходу – реколекційно-просвітницький центр «Еммануїл» поблизу Дрогобича. На заході звучатиме вишукана музика, співатимуть професійні гурти та виконавці, проходитиме благодійний аукціон. Зокрема музичні композиції для учасників благочинного вечора виконають: квартет Tenors Bel’canto, італійський співак, композитор Альфонсо Олівер,  акордеоніст-віртуоз Юрій Дякунчак, танцювальні композиції від шоу-балету «Мадлен» та інші.

Вилучені кошти з благодійного вечора за вихідні квитки (вартість 1500 грн, їх можна придбати в «Карітасі», за адресою вул.Чорновола, 4) будуть скеровані на будівництво хоспісу. Окрім того, у «Карітасі» закликають небайдужих жертводавців долучатися до доброї справи, якщо хтось має можливість допомогти будівництву хоспісу може пожертвувати будматеріали. Також свою лепту в розбудову хоспісу можна скласти, придбавши паперові «цеглинки»  номіналом  100, 200, 500 чи 1000 грн.  «Цеглинки» можна придбати в БФ «Карітас СДЄ» за адресою: м. Дрогобич, Чорновола, 4.

 

 

 

 

Фото: “Карітас”

 

 

Коментарі

Позначки: , , ,