На Львівщині збудують гламурний кемпінг (ФОТО)

Новини 01 Лютого, 2021 757

Фото: сайт "Дрогобиччина - новини краю".

У Сколівських Бескидах збудують перший глемпінг-парк

У Сколівських Бескидах збудують перший глемпінг-парк. Сам глемп виглядатиме як півкуля зі скляними вставками, щоб туристи могли милуватися природою.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє «Дрогобиччина – новини краю».

У національному природньому парку «Сколівські Бескиди» збудують перший глемпінг-парк (з англ. «гламурний кемпінг») – екологічні будиночки для відпочинку туристів з комфортними умовами.

Проект «Сколівських Бескидів» та інших трьох парків України виграв грант секторальної підтримки ЄС, на який виділять 28,8 млн грн. Львівщина з цієї суми отримає близько 7 млн грн.

Директор НПП «Сколівські Бескиди» Василь Приндак розповів, що впродовж 2021 року у Сколівських Бескидах збудують 8 глемпів площею по 36м2. У кожному умебльованому будиночку зможуть розміститись 4-6 туристів, він буде розташований на дерев’яній терасі 9 х 9 м. У глемпах буде електричне опалення, тож взимку там теж можна буде відпочивати. Адміністративна споруда буде більшого розміру, в ній облаштують санвузол, кухню, зону обслуговування гостей.

Це фактично у лісі і ми би не хотіли робити з цього базу відпочинку. Ми хочемо максимум зберегти природні умови, але щоб люди могли б в тих умовах відпочивати з комфортом», — пояснив Василь Приндак.

Адміністрація парку зараз розглядає чотири варіанти локацій, де збудують глемпінг-центр: дві з них можуть бути біля міста Сколе недалеко від траси Київ-Чоп, інші дві – біля водоспаду Кам’янка. Також ще обговорюється каналізування глемпінгу, чи це будуть біотуалети, чи виведена каналізація. Для будівництва куполів оголосять тендер і вже самі фірми будуть пропонувати свої варіанти будиночків.

Сам глемп виглядатиме як півкуля зі скляними вставками, щоб туристи могли милуватися природою. Їх мають збудувати впродовж цього року, а приймати туристів почнуть з наступного.

Для відвідувачів парку «Сколівські Бескиди» вже створені певні розваги: тролеї (спуск з гори на ролику по тросу) біля водоспаду Кам’янка, які працюють в літній період. У заповідній зоні також промаркували 144 км екологічних стежок з GPS-трекерами для орієнтування туристів і QR-кодами з інформацією про об’єкти.

У планах — облаштувати мотузковий парк і вольєри на 3 га для зубрів.

 

 

Коментарі

Позначки: , ,