На Львівщині затвердили програму капітального будівництва

Новини 12 Лютого, 2020 390

Степан Куйбіда. Чергова сесія Львівської обласної ради, фото 4studio

Депутати Львівської обласної ради внесли зміни до Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2020 рік в частині розподілу коштів між об’єктами соціальної інфраструктури на будівництво, реконструкцію, реставрацію та капітальний ремонт. Про це пише Четверта студія.

«Програмою капітального будівництва об’єктів соціально-економічного та житлово-комунального призначення за рахунок коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2020 рік заплановано до фінансування 131 об’єкт на загальну суму 228,3 млн грн. При формуванні такого переліку враховано такі основні умови. Перше – це забезпечення співфінансування проектів, яким передбачено кошти державного фонду регіонального розвитку в тому числі об’єктів, які заплановано реалізовувати у 2020 році в рамках президентської програми «Велике будівництво» або забезпечити співфінансування  у розмірі 10 %. Зокрема таких об’єктів є 8 на загальну суму 30 млн грн»,-  розповів т.в.о.директора департаменту економічної політики Львівської ОДА Степан Куйбіда.

Як він зазначив, другою умовою є забезпечення належних умов функціонування обласних комунальних установ, шляхом спрямування фінансового ресурсу обласного бюджету для проведення робіт з їх реконструкції та капітального ремонту.

«Це такі об’єкти, як онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр, обласна клінічна лікарня, Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр тощо. Загалом таких об’єктів 13 на загальну суму 56 млн грн», – додав Степан Куйбіда.

Також буде понад 60 пускових об’єктів.

«Третій пункт – це акумулювання коштів обласного бюджету для забезпечення максимальної кількості пускових об’єктів. Із запропонованої кількості пускових буде 64 об’єкти»,-  зазначив він.

Загалом Програму капітального будівництва затвердили на загальну суму 294 млн грн. З них: 228 млн грн (78 %) на об’єкти соціально-культурного та житлово-комунального призначення, 29 млн грн (10 %) – енергозбереження для бюджетної сфери, 21 млн грн (7%) – культурна спадщина,  9 млн грн (3%) – видатки установ, 7 млн грн (2%) – безпечна Львівщина.

Коментарі

Позначки: ,