На Львівщині зареєстрували 16 нових ферм

Новини 09 Грудня, 2022 42

​​Протягом цього року на Львівщині зареєстрували 16 нових сімейних ферм. Тепер у нашій області 78 сімейних ферм, а це – рекорд серед всіх областей України.

Про це пише Четверта студія з посиланням на ЛОВА.

Більшість цих господарств працюють у галузі молочного скотарства (впродовж 2020-2022 років у цій галузі у нашій області зареєстрували 48 сімейних фермерських господарств).

Цьогоріч малі та середні тваринницькі підприємства Львівщини мали унікальну можливість отримати подвійну дотацію на корів. Зокрема, з обласного бюджету виділили 2,5 тис. грн на голову, а через Державний аграрний реєстр надавали дотацію в розмірі 5,3 тис. грн на голову. Відтак, по цих двох програмах аграріям Львівщини виплатили понад 31 млн грн.

Отримувачами допомоги стали 77 юридичних осіб різних форм господарювання та 32 фізичні особи-підприємці, які зареєстровані сімейними фермерськими господарствами.

Також, за програмою «Є-робота» для створення і розвитку переробних потужностей, в тому числі з переробки молока, надавали грантову підтримку проєктів у розмірі до 8 млн грн на умовах співфінансування: 70 % вартості проєкту – за рахунок грантів, не менше ніж 30% –  за рахунок коштів отримувача

Коментарі

Позначки: