На Львівщині запустили обласну веб-платформу про інвестиції

Новини 27 Січня, 2022 76

На Львівщині запустили обласну веб-платформу про інвестиції

Львівська обласна рада з метою розвитку економічного потенціалу регіону розробила вебплатформу «Інвестиційні ресурси Львівщини».

Про це розповів сьогодні, 27 січня, голова постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку обласної ради Володимир Квурт, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу облради.

«Функції держави та місцевого самоврядування в забезпеченні інвестиційного клімату в регіоні є різними, але вони мають спільне завдання – формування позитивного іміджу області та можливість безперешкодно та безпечно працювати на теренах регіону. Держава та місцеве самоврядування  є партнерами під час пошуку та залучення додаткового ресурсу в громади.

Створення вебплатформи «Інвестиційні ресурси Львівщини» є прикладом подібного партнерства заради розвитку економічного потенціалу регіону, який демонструє нові підходи під час вирішення стратегічних та практичних завдань», – зазначив Володимир Квурт.

Володимир Квурт розповів, що фахівці Львівської обласної ради спільно з колегами з департаменту економіки Львівської ОДА працювали над створенням сервісу та його наповненням більш як пів року.

«Ми створили інвестиційний хаб Львівщини. Платформа дозволяє оперативно показувати на мапі Львівщини в розрізі громад питання, які можуть зацікавити передусім інвесторів, але й не лише їх. На ній громади  можуть розміщувати інвестиційні пропозиції щодо земельних ділянок чи майнових об’єктів. Всі 73 громади матимуть на платформі власні кабінети, а отже й доступ до наповнення, а також до прямого спілкування з інвесторами. Тобто наш проєкт має потужних партнерів в особі громад області», – наголосив Володимир Квурт.

За його словами, платформа дає максимально доступний об’єм інформації про інвестиційні пропозиції, а також всю необхідну інформацію про область, зокрема, і в розрізі громад. «Це  основне інтерактивне місце зустрічі громад з інвесторами чи експертами. Після запуску платформи головним спільним завданням Львівської обласної ради та ЛОДА є саме промоція цього сервісу, щоб якомога більша кількість потенційних інвесторів про нього дізналася та розпочала ним користуватися»,  – додав Володимир Квурт.

Щодо планів розширення функціоналу платформи, то, за словами голови комісії, вже зараз платформа містить інформацію у форматі «паспорт громади». Тобто на ній є все те, що дозволяє об’єктивно та максимально оперативно прийняти рішення про інвестиції в певну територію. Додатково буде можливість розміщувати інформацію про стратегію окремо взятої громади, щоб розуміти, що для неї є пріоритетом та на що вона буде звертати увагу.

Коментарі

Позначки: ,