На Львівщині запустять платну електронну чергу на кордоні

Новини 09 Серпня, 2022 597

На пунктах пропуску з Польщею на Львівщині будують майданчики для відстою вантажівок та планують запустити платну електронну чергу.

Про це повідомляє Zaxid.net, пише “Четверта студія”.

За словами заступника голови ЛОВА Юрія Бучка, зараз на пунктах пропуску у Шегинях, Краківці та Раві-Руській триває будівництво майданчиків для відстою вантажівок. Коли ці спеціальні зони облаштують, то водії зможуть на них очікувати на перетин кордону, а не на дорозі, як це відбувається зараз.

«На дорозі транспортним засобам стояти не можна і це передбачено законодавством. Оскільки у нас не було дотепер таких стоянок, ми закривали на це очі. Але запуском зон відстою, всі вантажівки мають стояти у відповідних місцях», – розповів Бучко.

Заїзд на територію майданчика для відстою буде платним і вартуватиме орієнтовно 8 євро за весь час перебування. За ці гроші водії зможуть скористатись душем, вбиральнею, відпочити та придбати необхідні речі в магазині. Щоб заїхати на такий майданчик, водій вантажівки повинен буде стати в електронну чергу. Це можна буде зробити на місці – заїхати, отримати талон та очікувати на свою чергу. Окрім того, за словами Юрія Бучка, розглядається можливість зареєструватися у чергу онлайн.

Юрій Бучко пояснив, що величезні серги з вантажівок, які спостерігаються останнім часом на кордоні з Польщею, пов’язані зі зміною логістики перевезень через війну.

«Склались такі обставини, що маємо лише західний кордон і весь вантаж, який їхав в Одесу, їде тепер сюди. Йдеться про мільйони тонн вантажу. Тому всі вантажівки, що їхали у порт, зараз їдуть на західний кордон. Ми за один день і місяць не збільшимо потужність. Навіть якщо ми це зробимо, добудуємо відповідні додаткові смуги, то варто пам’ятати, що з нами межує не лише Польща, а й ЄС, у яких є своє законодавство. І щоб їм збільшити пропускну здатність, потрібні змінити певні норми і пройти бюрократичні процеси», – пояснив Юрій Бучко.

 

Коментарі

Позначки: ,