На Львівщині запровадили безготівкову оплату за проїзд

Новини 30 Листопада, 2023 136

Перша область в Україні

Сьогодні Львівщина офіційно стала першою областю, де у приміських та міжміських автобусах на всіх напрямках запрацювала безготівкова оплата за проїзд.

Про це пише Четверта студія з посиланням на голову ЛОВА Максима Козицького.

Щоб скористатися нею, заходячи в автобус та виходячи з нього, потрібно прикласти до валідатора банківську картку чи будь-який пристрій з функцією NFS. Таким чином пасажир платить виключно за ту відстань, яку проїхав.

На впровадження е-квитка у Львівській області не витратили жодної копійки – ні з державного, ні з обласного, ні з місцевих бюджетів. Близько 40 млн гривень на втілення проєкту скерував інвестор – «Смарт-Тикет Технолоджи». Єдине незмінне завдання для громад, – компенсація вартості проїзду пільговим категоріям. Пільговики можуть користуватися громадським транспортом на тих умовах, що й раніше.

Обладнання для безготівкової оплати за проїзд встановили у всіх 1050 автобусах, які курсують на території Львівської області. Наразі триває перехідний період – у приміських та міжміських автобусах Львівщини можна розрахуватись і готівкою, і безготівково.

Якщо у вас є запитання, побажання або зауваження, телефонуйте на безкоштовну Гарячу лінію щодо роботи е-квитка у приміських та міжміських автобусах Львівської області: 0 800 300 844.

🔻Що дає запровадження е-квитка?

☑️Насамперед це чітке розуміння, скільки пільговиків користуються автобусами і на яких напрямках, а також – контроль за грошима. Система покаже, скільки реально коштів сплачують пасажири. Йдемо до того, щоб повністю припинити обіг необлікованої готівки і мотивувати перевізників чесно сплачувати податки.

☑️Для пасажирів е-квиток – це про зручність. Без контактів із водієм, не чекаєте на решту та не стоїте у черзі. Крім того, тепер вже перевізники не зможуть формувати різні тарифи на той самий кілометраж.

☑️Для автотранспортних підприємств та водіїв – це конкретні дані про пасажиропотік, які підкажуть, можливо транспортна мережа області потребує змін і на якісь напрямки потрібно додати більше автобусів, на інші – навпаки.

Партнером інвестора «Смарт-Тикет Технолоджи» є міжнародна компанія платіжних технологій Visa. Спільно вони планують напрацювати ініціативи щодо стимулювання та впровадження програм для розширення безготівкової оплати проїзду у громадському транспорті. Про це повідомлять окремо.

Почати робити щось по-іншому, ніж звикло, на початку завжди непросто. Але це того варте. Дорогі жителі та гості Львівщини, тестуйте систему і давайте зворотний зв’язок. Ми зацікавлені у тому, щоб якнайшвидше все запрацювало досконало, – написав Козицький.

Коментарі

Позначки: ,