На Львівщині запрошують на фестиваль винограду та вина

Новини 04 Вересня, 2019 170
На Львівщині запрошують на фестиваль винограду та вина. Фото: ЛОДА.

На Львівщині запрошують на фестиваль винограду та вина. Фото: ЛОДА.

Упродовж 6-8 вересня триватиме ІІ-й щорічний «Львівський фестиваль винограду та вина.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Метою заходу є популяризація галузі виноградарства та демонстрація перспектив та можливостей вирощування винограду на Львівщині.

«Усіх плодово-ягідних насаджень в регіоні налічується майже 15 тисяч гектарів, і лише 96 гектарів з цієї площі займають виноградники. Тому об’єднати господарства, які займаються виноградарсством, буде вигідно для заповнення внутрішнього ринку та в перспективі для роботи на експорт», – розповів т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Павло Дигдало.

У межах заходу відбудеться ярмарок регіональної продукції «Добрі традиції Галичини», дегустація районованих столових сортів винограду, вирощених на Львівщині.
«Ми орієнтувались на широкі вподобання наших відвідувачів, оскільки культура споживання винограду та вина потребує популяризації. Готуємо велику програму із конкурсами, квестами, з цінними подарунками та різними гастроновинками», – розповів представник «Спілки виноградарів Львівщини» Юрій Вітошинський.

Окрім цього – пізнавальні заходи на тему виноградарства, майстер-класи з виготовлення вина, конкурси, виступи творчих колективів та приготування страв української кухні.

Локація – площа перед Львівським палацом мистецтв. До фестивалю долучаться виноградарі із інших областей України.

Старт о 10:00 годині.

Захід організований ГО «Спілка виноградарів та виноробів Львівщини» за підтримки Львівської обласної державної адміністрації.

Коментарі

Позначки: , , ,