На Львівщині залишається підтопленою автомобільна дорога

Новини 27 Червня, 2020 390

Скриншот відео ДСНС

Через повені загинули троє людей, ще кілька людей зникли безвісти, – Аваков

Внаслідок несприятливих погодних умов, які виникли на території Львівської області 23-24 червня, станом на 06:00 год 27 червня залишаються підтопленими: 35 підвалів житлових будинків, 13 присадибних ділянок, 8 господарських споруд, 85 криниць, 285 га сільськогосподарських угідь, 1 ділянка доріг та 3 ділянки дороги пошкоджено.

Як пише «Четверта студія», про це повідомили у департаменті цивільного захисту Львівської ОДА.

Як зазначається, через зсув ґрунту на схилі існує загроза обвалу 1 житлового будинку та 3 господарських будівель (с. Смільна Дрогобицького району). Роботи по ліквідації наслідків стихії продовжуються.

За даними гідрометцентру, 27 червня на території Львівської області в другій половині дня грози, місцями град, під час гроз подекуди шквали 15 – 20 м/с.

Як пише УНІАН, гостра фаза ліквідації наслідків паводків на Заході України триватиме щонайменше десять діб. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, МВС перекинуло туди всі можливі сили – техніку і особовий склад Нацполіції, рятувальників ДСНС і Нацгвардії, а також авіацію МВС – чотири вертольоти і два літаки.

“Сьогодні, на щастя, такої страшної повені, як три дні тому, вже немає. Вода сходить. Однак цю повінь ми оцінюємо масштабніше, ніж у 2008 році”, – сказав він.

За словами міністра, через повені загинули троє людей. Ще дві-три людини зникли безвісти.

“У 2008 році було 38 осіб. Чому так сталося? Чому ми маємо не такі важкі наслідки з точки зору загиблих людей? Вчасно послали сигнал, що не потрібно вибиратися. Коли потрібно, ми забирали їх вертольотами. Вчора, наприклад, двох породіль вивезли, і постійно туди везуть воду, забирають хворих… Поганий момент був з підтопленням лікарні в Галичі, де довелося евакуювати лікарню, в якій лікувалися хворі на коронавірус. Хворих довелося евакуювати за спеціальною процедурою до Івано-Франківської лікарні”, – розповів Аваков.

Як повідомлялося, інтенсивні опади протягом 22-24 червня призвели до ускладнення паводкової ситуації в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Тернопільській областях. Жертвами негоди стали три людини, в Івано-Франківській області.

В результаті сильних дощів у західних областях України було підтоплено понад 300 населених пунктів.

Інформація, щодо ліквідації наслідків негоди на території Львівської області станом на 18:00 26 червня

Інформація, щодо ліквідації наслідків негоди на території Львівської області станом на 18:00 26 червня23-24 червня внаслідок проходження грозового фронту над територією області, який супроводжувався поривами вітру до 20 м/с, випадання опадів у вигляді дощу, місцями значні дощі, завдано значної шкоди житловим будинкам, присадибним ділянкам та дорогам. Внаслідок несприятливих погодних умов на території Львівської області (Стрийського, Жидачівського, Старосамбірського, Дрогобицького, Сколівського, Пустомитівського, Городоцького, Миколаївського, Самбірського районів та в містах Борислав, Моршин, Трускавець) у 23 населених пунктах підтоплено 114 житлових будинків, 148 підвалів житлових будинків, 172 присадибних ділянки 120 господарських споруд, 150 криниць та 520 га сільськогосподарських угідь, 5 ділянок доріг та 3 ділянки дороги пошкоджено. 26 червня спостерігається падіння рівня води, то ж підрозділами ДСНС проводиться відкачування води із підвалів житлових будинків, криниць та присадибних ділянок.Станом на 18:00 26 червня ведеться моніторинг ситуації в населених пунктах вздовж русла р. Дністер та її приток, проводиться робота по відкачуванні води. У Стрийському районі відкачано воду з 7 підвалів житлових будинків, 14 криниць, 5 присадибних ділянок. Загалом відкачано 1560 м. куб води. Від ДСНС залучено 27 чоловік особового складу та 8 одиниць спецтехніки

Опубліковано Головне управління ДСНС України у Львівській області Пʼятниця, 26 червня 2020 р.

Коментарі

Позначки: , , , , ,