На Львівщині за п’яну ДТП 34-річний чоловік відсидить три з половиною роки

Новини 09 Жовтня, 2023 223

суд

ДТП з потерпілими – прокурори в апеляції відстояли справедливий вирок для винуватця

За принципової позиції прокурорів Дрогобицької окружної та Львівської обласної прокуратур апеляційним судом скасовано вирок суду першої інстанції стосовно 34-річного мешканця Дрогобича. Його визнано винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що заподіяло потерпілому тяжкі тілесні ушкодження (ч. 2 ст. 286-1 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу прокуратури Львівської області.

Встановлено, що у лютому 2022 року, у вечірній час, засуджений перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, їхав за кермом легкового автомобіля та вчинив дорожньо-транспортну пригоду.

Рухаючись по одній із вулиць Дрогобича, в напрямку виїзду з міста, чоловік перевищив допустиму швидкість у межах населеного пункту, виїхав на зустрічну смугу дороги та зіткнувся з автомобілем.

Внаслідок чого водій зустрічного авто отримав тяжкі тілесні ушкодження, а його пасажири тілесні ушкодження середнього та легкого ступеня тяжкості.

Вироком райсуду обвинуваченого визнано винним у вчиненні ДТП та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортним засобом на 2 роки. Однак суд безпідставно виключив з обвинувачення стан алкогольного сп’яніння та встановив іспитовий строк 3 роки.

Прокурори не погодилася із таким рішенням суду та оскаржили його в апеляційному порядку, наполягаючи на призначенні реального, а не умовного покарання.

Заслухавши позицію прокурора, апеляційний суд скасував вирок суду першої інстанції та ухвалив новий. Останнім змінено кримінально-правову кваліфікацію та призначено покарання у вигляді 3 років 6 місяців позбавлення волі. А також позбавлено права керувати транспортними засобами на 6 років.

Коментарі

Позначки: , ,