На Львівщині за незаконну вирубку та розкрадання деревини судитимуть двох посадовців

Новини 12 Березня, 2020 109
На Львівщині засудили працівника лісопідприємства. Фото: 5 Канал.

На Львівщині розслідують обставини загибелі чоловіка у лісі

 Слідчі завершили досудові розслідування та скерували на розгляд суду обвинувальні акти

Працівники слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань Нацполіції України за процесуального керівництва прокуратури області, у січні цього року викрили двох посадовців, які своїми діями завдали державі та територіальній громаді збитки на загальну суму понад 2,5 млн. грн. Про це інформує відділ комунікації поліції Львівської області.

Як встановили правоохоронці під час досудового розслідування, колишній голова однієї з районних державних адміністрацій Львівщини, будучи службовою особою, надав дозвіл на вирубку зелених насаджень на території однієї з ОТГ, що входить до складу району, керівником якого він на той час перебував. Діяльність екс-очільника РДА спричинила тяжкі наслідки – незаконну вирубку близько 300 дерев, що завдало збитків довкіллю на суму майже 2 млн. грн.

Голова об’єднаної територіальної громади, використовуючи службове становище, розпорядився передати майже 450 кубів зрубаної деревини на суму понад 500 тис. грн. приватному підприємству із порушенням законодавства.

Колишньому керівнику РДА повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України, судом було обрано запобіжний захід у вигляді застави.

Голові об’єднаної територіальної громади слідчі повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Досудові розслідування завершені, обвинувальні акти щодо посадовців скеровані на розгляд суду.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – від п’яти до восьми років позбавлення волі без права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

Коментарі

Позначки: , , ,