На Львівщині за крадіжки затримали двох військових посадовців (ФОТО)

Новини 30 Квітня, 2020 1 474

29 квітня 2020 року за процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону повідомлено про підозру заступнику командира полку з озброєння – начальнику технічної частини та заступнику командира ремонтно-відновлювального батальйону з озброєння однієї з військових частин Львівщини у викраденні військового майна, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 3 ст. 410 КК України).

Як пише “Четверта студія” з посиланням Військову прокуратуру Західного регіону України, за даними слідства, вказаний заступник командира полку, використовуючи своє службове становище, упродовж 2019 року налагодив протиправний механізм викрадення військового майна – запчастин до автотехніки з цієї ж частини. До вчинення вказаного злочину офіцер залучив свого підлеглого. Попередня сума встановлених збитків становить 62 тис грн.

Окрім того, під час обшуків приміщень поза межами місця служби вилучено 21 одиницю комплектуючих та елементів до військової техніки. Повна їх вартість буде встановлена у ході експертиз. Їх виконання триває.

Також в ході проведеного, в межах даного провадження, позапланового аудиту фінансово-господарської діяльності військової частини виявлено недостачу майна автомобільної служби на суму понад 1 млн грн.

Слідство триває. Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснює Територіальне управління ДБР, розташоване у м. Львові.

Як повідомили у ДБР, слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомили про підозру заступнику командира ремонтного полку та заступнику командира ремонтно-відновлювального батальйону однієї з військових частин, дислокованих на території Львівської області. Військовослужбовці підозрюються у викраденні та привласненні військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодінні ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем вчинених в умовах особливого періоду ( ч. 3 ст.410 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що військовослужбовці впродовж 2019 року налагодили схему викрадення майна з військової частини (запчастин до транспортних засобів). Унаслідок неправомірних дій посадових осіб попередня сума збитків військової частини склала понад 62 тисячі гривень.

Під час обшуків у підозрюваних вилучено 21 елемент військової техніки, вартість яких буде встановлена після проведення відповідних експертиз.

За результатами проведеної позапланової інвентаризації у господарській діяльності військової частини виявлено недостачу автозапчастин до військової техніки на суму понад 1 мільйон гривень.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу та їх відсторонення від займаних посад.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Львівського гарнізону Західного регіону. Оперативний супровід – Головне управління військової контррозвідки Служби безпеки України.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Коментарі

Позначки: , , , , , ,