На Львівщині за добу пʼять разів оголошували повітряну тривогу

Новини 10 Серпня, 2023 221

У Львові навколо місць влучання пошкоджені вікна у будинках та транспортні засоби

Коротко про важливе за добу на Львівщині

Упродовж доби у Львівській області п’ять разів оголошували повітряну тривогу. Була загроза удару «кинджалами» та ударними безпілотниками.

Про це повідомляє голова ЛОВА Максим Козицький, пише Четверта студія.

На Львівщині небезпека не справдилась.

Представники Координаційного центру при Львівській ОВА та офіси Координаційного центру у районах області регулярно проводять зустрічі з родинами військовослужбовців, ветеранів та загиблих воїнів у форматі «питання-відповідь». Найближча така відбудеться у Стрийському районі. Деталі та графік зустрічей в інших районах Львівщини – тут.

На Яворівщині відбулася зустріч щодо вирішення питань працевлаштування ВПО та місцевих мешканців. За участі представників центру зайнятості обговорили стан та потреби місцевого ринку праці, можливості працевлаштування, отримання психологічної та консультативної підтримки під час пошуку роботи, організацію професійної підготовки, перепідготовки чи підвищення кваліфікації.

Перемишлянська та Тростянецька громади отримають додаткову дотацію з державного бюджету. Її сума становить 10,1 млн грн.

Напередодні навчального року стартувала національна кампанія щеплення від кору дітей, які через війну або інші обставини пропустили вакцинацію. У Львівській області працює 162 пункти щеплення дітей проти кору, паротиту та краснухи.

Будівлю пошти у Бориславі внесуть до Державного реєстру пам’яток місцевого значення. Результати інших голосувань консультативної ради при департаменті архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА – тут.

У Миколаївському молодіжному центрі відновили проєкт «Майстерня тепла». Молодь із громади разом з молодіжною радою і громадським парламентом виготовляє окопні свічки для наших оборонців. Постійна потреба: бляшанки, картон та віск. Приносити їх просять у Миколаївський молодіжний центр (вул. П. Чайковського, 18; вхід через паспортний на другий поверх). Дні прийому:

понеділок/вівторок/середа з 09:00 до 18:00.

Самбірчанин Василь Лисак у п’ятірці найкращих учасників Чемпіонату Європи з важкої атлетики серед юнаків. Він уперше взяв участь у змаганнях такого рівня у складі національної збірної України та посів п’яте місце. 

У Яворівській поліклініці запрацював новий УЗД-апарат, який показує зображення у 3D і 4D. Це перший такий апарат в державних медичних закладах Яворівського району. Кошти на придбання обладнання виділили на сесії Яворівської міської ради. 

Центр первинної медико-санітарної допомоги Тростянецької сільської ради придбав сучасні гематологічний та біохімічний аналізатори для амбулаторії загальної практики сімейної медицини у селі Стільсько.

Делегація з німецького міста-партнера Бендорф відвідала Броди й передала гуманітарну допомогу для комунальних підприємств громади, зокрема бензопили, моторізи, відбійні молотки, пильні ланцюги, спецодяг для добровільної пожежної дружини.

На Стрийщині мобільна бригада благодійного фонду «Право на захист» у співпраці з Консультативно-координаційним офісом при Стрийській РВА зареєструвала 37 осіб на отримання фінансової допомоги від УВКБ ООН. Ці особи раніше не отримували грошової допомоги від міжнародних організацій. 

Молоді та ВПО Старосамбірської громади подарували сауну. Придбали її партнери зі Сан-Франциско. Розмістили сауну на стадіоні у Старому Самборі. Служитиме подарунок потребам спортивної молоді громади та внутрішньо переміщених людей.

На Золочівщині тривають навчання для цивільних у межах Програми підготовки населення до національного спротиву. Інструктори із Навчального центру імені Василя Вишиваного Національної гвардії України провели заняття з мінної безпеки та зв’язку в Підкамінській громаді. 

З Дрогобиччини на передову сьогодні відправляють чотири автомобілі, які придбали різні волонтерські спільноти. Їх отримають воїни 103, 105 і 80 бригад. Машини укомплектують дронами.

Цьогоріч минає 90-та річниця від дня народження Блаженнішого Любомира. На Львівщині проведуть заходи зі вшанування світлої пам’яті патріарха УГКЦ.

Коментарі

Позначки: ,