На Львівщині з тюрми випустили сімох в’язнів, котрі захотіли боронити Україну

Новини 24 Квітня, 2022 4 785

У Дрогобицькій виправній колонії помилували сімох в’язнів, які стали на захист країни.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє Дрогобич.City.

За даними Дрогобицької районної державної адміністрації, в’язні вирішили добровільно долучитись до лав ЗСУ та стати на захист України у боротьбі проти російських окупантів.

«Усі сім осіб – колишні військові, відтак мали відповідний бойовий досвід на фронті та зможуть посилити діючі бойові підрозділи армії. При цьому було проаналізовано їхній попередній бойовий досвід, тяжкість злочинів та інші фактори, що враховуються при помилуванні», – зауважили в РДА.

Від початку російсько-української війни в Україні виявили бажання долучитись до захисту країни, взяти до рук зброю та воювати проти російських загарбників кілька сотень в’язнів. Кожен зі звільнених має значний бойовий досвід у зоні АТО у 2014-15 роках.

За словами генпрокурорки України Ірини Венедіктової, помилування окремих засуджених – це не масова акція, а дуже виважений та точковий крок. До уваги береться участь у бойових діях під час АТО у 2014-2015 роках, а також бажання самої особи призватися до армії. Раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що українців із реальним бойовим досвідом звільнять з-під варти для захисту України «в найгарячіших точках війни».

Дрогобицька виправна колонія №40 належить до кримінально-виконавчих установ середнього рівня безпеки. Тут утримують чоловіків уперше засуджених до позбавлення волі на певний строк, у колонії не утримуються довічно ув’язнені особи.

Коментарі

Позначки: , , ,