На Львівщині з початку року під час ДТП загинуло двоє маленьких дітей (ФОТО)

Новини 10 Січня, 2020 555

Скриншот відео

У поліції нагадують про необхідність використання автокрісла під час перевезення малюків

З початку 2020 року на дорогах Львівської області внаслідок ДТП загинули двоє малолітніх дітей.

Як пише «Четверта  студія», у відділі комунікації Головного управління Національної поліції наголосили, що «безпека дітей — відповідальність батьків, адже, перебуваючи в автомобілі, маленький пасажир не може самостійно контролювати своє становище, тому про це повинні подбати дорослі».

Як зазначається, під час перевезення дітей в автомобілях використовуйте дитячі автокрісла, адже цe — засіб пасивної бeзпeки, використання якого є одним з найбільш eфeктивних заходів. Дитячі крісла – обов’язковий атрибут авто, в якому безпечно їздити. Крім того, вони допомагають малюкові комфортно перенести поїздку, а батьки-водії можуть повністю зосередитися на дорозі. Також діти звикають до безпечної поведінки у авто з дитинства.

Проте головна перевага дитячого автокрісла – вберегти дитину під час ДТП. У разі екстреного гальмування, або іншого автомобільного маневру, дитина, яка сидить на колінах дорослого, фактично виконує функцію подушки безпеки. Вона бере на себе всю масу тіла дорослого, який рухається за інерцією, а це може призвести до непоправних наслідків.

Нагадуємо, в Україні набув чинності закон про штрафи за перевезення дітей до 12 років без автокрісла. За перше порушення водіїв штрафуватимуть на 510 грн, за повторне порушення – 850 грн.

Згідно пункту 21.11 б ПДР України забороняється перевозити дітей, зріст яких менше 145 см. та тих, що не досягли 12-річного віку, — у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу; на передньому сидінні легкового автомобіля — без використання зазначених спеціальних засобів; на задньому сидінні мотоцикла та мопеда.

Поліція Львівщини закликає дбати про безпеку маленьких пасажирів під час їх перевезення

З початку 2020 року на дорогах області внаслідок ДТП загинули двоє малолітніх діток.Безпека дітей — відповідальність батьків, адже, перебуваючи в автомобілі, маленький пасажир не може самостійно контролювати своє становище, тому про це повинні подбати дорослі. Під час перевезення дітей в автомобілях використовуйте дитячі автокрісла, адже цe — засіб пасивної бeзпeки, використання якого є одним з найбільш eфeктивних заходів. Дитячі крісла – обов'язковий атрибут авто, в якому безпечно їздити. Крім того, вони допомагають малюкові комфортно перенести поїздку, а батьки-водії можуть повністю зосередитися на дорозі. Також діти звикають до безпечної поведінки у авто з дитинства. Проте головна перевага дитячого автокрісла – вберегти дитину під час ДТП. У разі екстреного гальмування, або іншого автомобільного маневру, дитина, яка сидить на колінах дорослого, фактично виконує функцію подушки безпеки. Вона бере на себе всю масу тіла дорослого, який рухається за інерцією, а це може призвести до непоправних наслідків. Нагадуємо, в Україні набув чинності закон про штрафи за перевезення дітей до 12 років без автокрісла. За перше порушення водіїв штрафуватимуть на 510 грн, за повторне порушення – 850 грн.Згідно пункту 21.11 б ПДР України забороняється перевозити дітей, зріст яких менше 145 см. та тих, що не досягли 12-річного віку, — у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу; на передньому сидінні легкового автомобіля — без використання зазначених спеціальних засобів; на задньому сидінні мотоцикла та мопеда.Шановні водії! Нe нeхтуйтe Правилами дорожнього руху та не ризикуйте життям своєї дитини!Національна поліція України Василь Віконський Патрульна поліція Львівської області Стрийський відділ поліції Пустомитівський відділ поліції ГУНП у Львівській області Дрогобицький відділ поліції Кам'янка-Бузький Відділ Поліції (Svetlana Andrukh) Червоноградський відділ поліції Самбірський відділ поліції ГУНП у Львівській області Золочівський відділ поліції Яворівський відділ поліції ГУНП у Львівській області Мостиське відділення поліції Яворівського відділу поліції ГУНП

Опубліковано Поліція Львівської області Пʼятниця, 10 січня 2020 р.

 

Коментарі

Позначки: , , ,