На Львівщині з 1 квітня розпочинається Сезон тиші у лісах і стартує заборона на вилов риби

Новини 31 Березня, 2020 1 311

Фото ілюстративне з відкритих джерел

На Львівщині у період із 1 квітня до 15 червня у лісах та на об’єктах благоустрою заборонено будь-які заходи з підвищеним шумом.

Як  пише «Четверта студія», про це повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції у Львівській області.

З метою збереження популяції, охорони ареалу існування, шляхів міграції диких тварин на час їх розмноження з 1 квітня у лісах Львівської області стартує щорічна природоохоронна кампанія “Сезон тиші”.

Згідно статті 39 Закону України “Про тваринний світ” у період із 1 квітня до 15 червня у лісах забороняються будь-які заходи, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою, зокрема стрілянина, проведення вибухових робіт, феєрверки, санітарні рубки лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах.

Осіб, які вчинили правопорушення притягатимуть до відповідальності згідно статті 87 Кодексу України про адміністративні правопорушення із накладенням штрафу в розмірі від 510 до 850 грн для громадян та від 850 грн до 1190 грн для посадових осіб.

Нагадуємо, що за спалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, згідно статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення протоколи про адміністративні правопорушення мають право складати посадові особи користувачів мисливських угідь, які в подальшому направляються на розгляд до Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Як зазначається у повідомленні, з 1 квітня у Львівській області стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

З 1 квітня 2020 року у Львівській області розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Тривалість заборони відрізняється залежно від водойми. Так, у річках Західний Буг, Сян та Стир вона триватиме з 1 квітня до 10 травня, у басейні річки Дністер та у водосховищах з 1 квітня до 10 червня,  в новостворених водних об’єктах, а також придаткових системах річок та інших водних об’єктах – з 1 квітня до 30 червня.

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом. Рибалити можна на спеціально визначених ділянках (ділянки визначені наказом Львівського рибоохоронного патруля та затверджені розпорядженням Львівської обласної державної адміністрації № 215/0/5-20 від 26.03.2020р.). Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі, з перевищенням дозволеної добової норми вилову – три кілограми. Крім цього, заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства та проведення підводного полювання.

Під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів згідно Кодексу України ппро адміністративні правопорушення становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до статті 249 Кримінального кодексу України, санкції якої передбачають штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,