На Львівщині викували кількаметрову писанку, яка символізує здоров’я (ФОТО)

Новини 18 Квітня, 2020 459

Фото: ФБ/Славська селищна рада

Писанку, яка має особливий зміст, виготовили і встановили  на головній площі селища у курортному Славську. Ця писанка символізує  здоров’я та мир.

Як пише «Четверта студія»,  про це повідомляє Славська селищна рада на своїй    сторінці у ФБ.

«Наші пращури вкладали у писанку сакральний зміст, радість того, що настане воскресіння Христа. Ми ж прагнемо не відступати від цих давніх традицій і передавати молодому поколінню українську духовність, традиції, історію, – розповідає селищний голова Володимир Бега та додає: – Минулоріч у нас народилася ідея встановити в центрі селища таку чудо-писанку, яка доповнювала б свято, зробила б його ще кращим та ще цікавішим».

Тож за кошти селищної ради місцевий майстер Олександр Давидюк викував металеве яйце висотою 2,5 м, яке в діаметрі сягає 1,5 м. Декорували диво-писанку директор народного дому Людмила Яромій і місцева активістка, художниця Оксана Мізунська. Цьогоріч писанку прикрасили різнобарвними стрічками, яскравими квітами та гілочками верби.

«Варто підкреслити, що наша Славська писанка має особливий зміст, неповторну харизму. Вона символізує здоров’я та мир, які так необхідні нашій країні», – наголошується у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , , ,