На Львівщині викрили змову на торгах щодо ремонту лікарні

Новини 30 Вересня, 2023 116

Внутрішньо переміщені особи можуть отримати 20 тисяч гривень, але не всі / Фото: pixabay.com

Закупівля, очікуваною вартістю понад 2 069 756 грн, оголошувалась у 2019 році Стрийською центральною міською лікарнею

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 28 вересня 2023 року винесла рішення, яким визнала наявність змови між товариством з обмеженою відповідальністю «Стрийбудмонтаж» та товариством з обмеженою відповідальністю «Комунальник 1» під час їхньої підготовки та участі у торгах на закупівлю послуг капітального ремонту кардіологічного відділення в головному корпусі Стрийської центральної міської лікарні (Львівська область). Закупівля, очікуваною вартістю понад 2 069 756 грн, оголошувалась у 2019 році згаданою міською лікарнею.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу АМКУ.

Відділення під час розгляду справи встановило, що відповідачі всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», під час підготовки та участі у торгах, узгоджували свою поведінку, щоб усунути конкуренцію. Про це свідчили низка зібраних доказів змови, таких як спільні дефекти друку/сканування в документах пропозицій, спільні властивості файлів тощо.

У зв’язку з цими та іншими виявленими фактами, адміністративна колегія Західного МТВ визнала дії ТОВ «Стрийбудмонтаж» та ТОВ «Комунальник 1» порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів.

За змову на товариство з обмеженою відповідальністю «Стрийбудмонтаж» та на товариство з обмеженою відповідальністю «Комунальник 1» накладено штраф у розмірі 68 000 грн на кожного.

Згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Коментарі

Позначки: , , ,