На Львівщині виділили майже мільйон гривень для завершення проекту Велокарпатія

Новини 17 Листопада, 2021 4 022

Обласна рада проголосувала за ініціативу облдержадміністрації щодо внесення змін до «Програми розвитку туризму та курортів у Львівській області на 2021-2025 роки» в частині збільшення цьогорічного фінансування.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Завдяки перевиконанню обласного бюджету за 9 поточних місяців виділили 900 000 гривень. Додаткові кошти передбачені на співфінансування проєкту «Велокарпатія: розвиток інфраструктури для велотуризму на Львівщині» за програмою секторальної підтримки.

Як зауважила Наталя Табака, керівниця управління туризму та курортів Львівської ОДА, перша частина проєкту «Велокарпатія» була реалізована в 2019-му – на горі Погар поблизу селища Славське відкрито велосипедну маунтбайк-трасу на 2,14 км з 24 трамплінами.

«Зараз же завершується друга частина проєкту – прокладання велосипедної доріжки на 6,8 км від залізничної станції у селищі Славське до села Волосянка. Частину робіт з проєктування і будівництва велодоріжки виконали ще у 2019-му та 2020-му роках. Цей проєкт важливий для популяризації велосипедного туризму не лише у межах Львова, а й в Карпатах»,  – пояснила Наталя Табака.

«Велокарпатія» активізує літній відпочинок в горах Львівщини – Славсько стає привабливим і безпечним курортом для поїздок на велосипедах. Розраховуємо, що гості сюди приїжджатимуть потягом на вихідні зі Львова, Стрия чи Сколе («Укрзалізниця» передбачила можливість з певними правилами перевезення велосипедів у потягах), і тут же від залізничної станції зможуть вирушити до печери-пам’ятки Писана криниця, по дорозі побачити річки Опір і Славську, побувати у повстанському курені «Мохнач», зайти кудись на обід або порибалити».

Керівниця управління додала, що незабаром будуватимуть, реконструюватимуть дороги в межах проєкту «Мале карпатське коло», який об’єднає гірські регіони Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської областей.

«Тож зручні веломандрівки Славським будуть актуальними ще й для мешканців сусідніх регіонів», – відзначила Наталя Табака.

Завдяки перенесенню фінансування з інших статей у межах програми розвитку туризму Львівської області також на 100 000 грн зростуть видатки на розробку та впровадження комплексних інформаційних i промоційних кампаній, та на 200 000 грн – для організації ділових та туристично привабливих заходів сталого розвитку туризму курортів і рекреації в області.

Коментарі

Позначки: , ,