На Львівщині видали 20 тисяч дозволів для перебування у прикордонних смугах

Новини 22 Серпня, 2024 486

Румунія ввела вимогу негативного ПЛР-тесту для вакцинованих мандрівників з України

Подати документи для оформлення дозволу можна особисто чи поштою – як звичайною, так і електронною на адресу прикордонного загону

Дозвіл надається на безоплатній основі впродовж 10 робочих днів з дня надходження звернення. Подати документи для оформлення дозволу можна особисто чи поштою – як звичайною, так і електронною на адресу прикордонного загону. Також звернувшись в орган місцевого самоврядування.

Про це пише Четверта студія з посиланням на ДПСУ.

Наразі прикордонники 7 прикордонного Карпатського загону вже видали близько 20 тис. дозволів для перебування у прикордонній смузі. Наразі лідерами з отримання дозволів є Яворівський та Червоноградський райони. Загалом найбільшу кількість звернень прикордонники отримали від органів місцевого самоврядування, це близько 70% від усіх звернень громадян.

Нагадаємо, Уряд України постановою № 1292 від 7 грудня вніс зміни до Постанови КМУ від 27 липня 1998 р. № 1147 «Про прикордонний режим».
Змінами передбачено, що громадяни України, іноземці та особи без громадянства мають право в’їжджати у контрольований прикордонний район, перебувати, проживати або пересуватися в його межах на підставі документів, що посвідчують їх особу.

Крім того, зміни передбачають отримання дозволу на в’їзд, перебування, провадження робіт та ін. у прикордонній смузі. Зазначимо, що це ділянка місцевості завширшки 5 кілометрів від лінії державного кордону.

Відповідно до частини другої статті 22 Закону України «Про державний кордон України» до прикордонної смуги не включаються населені пункти і місця масового відпочинку населення.

Окремо визначено категорію осіб, яким такі дозволи отримувати не потрібно. Зокрема, дозволи не потрібні:

– особам, які в’їжджають у прикордонну смугу з метою перетину державного кордону в пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон;

– водіям вантажних автомобілів та супроводжуючим їх особам, які в’їжджають у прикордонну смугу з метою здійснення мультимодального перевезення;

– особам, рух яких починається та закінчується за межами прикордонної смуги, що рухаються автомобільним транспортом автомобільними дорогами загального користування державного значення, залізничним транспортом залізничними шляхами сполучення, частина яких проходить по ділянках місцевості, де встановлено прикордонну смугу, без виконання зупинок, виходу на залізничних станціях у прикордонній смузі;

– та інші особи згідно з визначеним переліком.

Громадяни, які планують перебувати у межах прикордонної смуги у Львівській області (Червоноградський, Львівський, Яворівський, Самбірський райони) можуть направляти звернення до 7 прикордонного Карпатського загону зручним для особи способом: м. Львів, вул. Личаківська, 74, lviv_zagin@dpsu.gov.ua або ж звернутись до органу місцевого самоврядування.

Зразок заяви розміщено за посиланням.

Коментарі

Позначки: , , , , ,