На Львівщині вшанували пам’ять отця Михайла Вербицького (ФОТО)

Новини 07 Грудня, 2020 147

Фото: Львівська облана рада

Сьогодні, 7 грудня, у Львові вшанували пам’ять українського композитора, священика, громадського діяча та автора музики державного Гімну України «Ще не вмерла Україна» отця Михайла Вербицького.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної ради, пише “Четверта студія”.

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак,  народні депутати, депутати облради, громадськість поклали квіти до пам’ятника композитору, що на перехресті вулиць Ген. Чупринки, С. Бандери та М. Вербицького. Відтак, усі разом заспівали Гімн України.

“Михайло Вербицький – визначна постать  в українській історії. Його славень гордо звучить на увесь світ і кожного разу ми цим щиро пишаємося і прославляємо нашу державу, наш народ, наші звитяги”, – зазначила Ірина Гримак.

Довідково:

Отець Михайло Вербицький — український композитор, хоровий диригент, священик УГКЦ, автор музики державного Гімну «Ще не вмерла Україна». Перше виконання твору «Ще не вмерла Україна» як Гімну відбулося 10 березня 1865 року у Перемишлі як завершальний номер концерту, присвячений Тарасові Шевченку.

В останні роки життя Михайло Вербицький займався педагогічною діяльністю, писав статті, творив музику. Помер 7 грудня 1870 року у селі Млини (тепер на території Підкарпатського воєводства Республіка Польща), де і похований.

 

Коментарі

Позначки: , , ,