На Львівщині вшанували пам’ять Героя (ФОТО)

Новини 15 Жовтня, 2022 315

Страшевицька школа увіковічнила меморіальною дошкою пам’ять ще одного свого випускника

Страшевицька школа увіковічнила меморіальною дошкою

На Львівщині полеглому Герою російсько-української війни по-особливому висловили у Страшевичах. Тут, на фасаді школи, в якій він навчався, встановили меморіальну дошку.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Голос Прикарпаття.

На цю неординарну подію зібралася громадськість села, керівництво старостинського округу та громади, військові.

Отці Іван Циквас та Петро Пазак відслужили поминальну відправу, а право відкрити меморіальну дошку, знявши з неї білу тканину, надали дружині Марії та батьку Петру.

Зі словом до присутніх звернулися місцевий староста Микола Ляхович, секретар Старосамбірської міської ради Ігор Жук, військові, керівництво навчального закладу.

Страшевицька школа увіковічнила меморіальною дошкою пам’ять ще одного свого випускника

У їхніх словах звучала вдячність родині та повага, а ще світлі спомини про полеглого Героя, який так рано завершив життєву мандрівку.

Учні місцевої школи представили змістовну композицію.

«Миколі було лише 30 років. Коли отримав повістку, не було жодних заперечень – пішов боронити Україну. Служив у 24 ОМБ, був старшим солдатом-кулеметником. Під час мінометного і артилерійського обстрілу та авіаударів отримав поранення несумісні з життям. 17 вересня повернувся додому. Востаннє. Пам’ятатимемо завжди», – розповідає Іванна Фарило, діловод Страшевицького старостинського округу.

Страшевицька школа увіковічнила меморіальною дошкою пам’ять ще одного свого випускника

Додамо, що у Страшевичах з часу повномасштабного вторгнення похоронили двох Героїв. За Україну загинув і Ярослав Баршівський. 27 вересня на фасаді цієї ж школи йому також встановили меморіальну дошку.

Коментарі

Позначки: