На Львівщині внесуть зміни до Схеми планування області

Новини 12 Березня, 2024 383

Облрада дала дозвіл

Львівська обласна рада сьогодні, 12 березня, надала дозвіл на внесення змін до Схеми планування території Львівської області, затвердженої в 2009 році.

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу ЛОР.

За словами директора департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА, депутатки облради Олени Василько, мета ухваленого рішення – внесення змін до містобудівної документації на регіональному рівні, яка визначає принципові вирішення розвитку, планування, забудови, використання територій адміністративно-територіальних одиниць та їх окремих частин.

«Схема планування території слугує підґрунтям для прийняття органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади рішень для розроблення програм соціально-економічного розвитку, схем планування районів та комплексних планів просторового розвитку територіальних громад.

Цим рішенням надається дозвіл на внесення змін до Схеми планування території Львівської області. Після напрацювання ж документації обласна рада буде затверджувати зміни до Схеми планування території Львівської області», – підкреслила Олена Василько. 

Як наголосив голова комісії з питань розвитку місцевого самоврядування Володимир Кирилич, напрацювання змін до Схеми планування території Львівської області підтримують територіальні громади.

«Як свідчить практика, процес підготовки таких змін достатньо тривалий. Тому, очевидно, що у 2024 році триватиме формування завдань виконавцям для розробки змін до Схеми планування території Львівської області. В оновленому документі максимально мають бути враховані та конкретизовані всі актуальні потреби області», – сказав Володимир Кирилич.

Коментарі

Позначки: