На Львівщині вкрали гроші під час реконструкції парку

Новини 30 Січня, 2024 60

Внутрішньо переміщені особи можуть отримати 20 тисяч гривень, але не всі / Фото: pixabay.com

Заволодіння бюджетними коштами під час реконструкції парку – підозрюється директор товариства

За процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури повідомлено про підозру директору товариства. Йому інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення офіційних документів (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

За даними слідства, підозрюваний заволодів бюджетними коштами під час реконструкції парку – пам’ятки мистецтва місцевого значення в одному із міст Яворівського району.

В жовтні 2019 року між очолюваною підозрюваним фірмою та місцевою міською радою було укладено договір про виконання будівельних робіт на вищевказаному об’єкті.

В подальшому, з метою заволодіння коштами, підрядник вніс до акту приймання виконаних будівельних робіт та довідки про їх вартість, неправдиві відомості щодо обсягу виконаних робіт, які фактично не виконувались.

Після чого відповідну документацію подав для оплати замовнику.

На підставі цього з державного бюджету було перераховано кошти суб’єкту господарювання.

Внаслідок таких дій територіальній громаді завдано збитків на суму понад 115 тис. грн.

Слід зазначити, що на реконструкцію парку були виділені субвенції з обласного та Державного бюджетів.

Слідчі дії тривають. Наразі вирішується питання про накладення арешту на майно.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Яворівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: ,