На Львівщині вкрали гроші на капітальному ремонті укриття

Новини 17 Квітня, 2023 202

Садовий перевірив укриття у двох школах

На Золочівщині місцевого підприємця судитимуть за незаконне заволодіння бюджетними коштами

Прокурори Золочівської окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого підприємця за фактами незаконного заволодіння бюджетними коштами в умовах воєнного стану та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на прокуратуру Львівської області.

Розслідуванням встановлено, що восени минулого року одна із міських рад Золочівщини уклала договір підряду з обвинуваченим. За умовами договору останній мав провести капітальний ремонт приміщення захисного укриття в одному з адміністративних будинків району. Мова йде про укриття загальною площею понад 250 кв. м., що знаходиться в одному із сіл Золочівщини.

В подальшому, фігурант видав та подав для оплати завідомо неправдиві офіційні документи, у яких зазначив недостовірну інформацію щодо обсягів та вартості робіт.

Таким чином, останньому було безпідставно необґрунтовано виплачено з місцевого бюджету близько 120 тис грн. за роботи, які фактично виконані не були.

За клопотанням прокурора, з метою забезпечення відшкодування збитків, на майно обвинуваченого накладено арешт та заявлено цивільний позов. Також, до чоловіка застосовано запобіжний захід у вигляді застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СВ Золочівського РВП ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу Золочівського РВ УСБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: , ,