На Львівщині відкриють понад 400 пунктів обігріву

Новини 28 Жовтня, 2022 52

Ворог щодня продовжує завдавати ударів по об’єктах критичної інфраструктури України, зокрема по об’єктах енергетики. З огляду на це і наближення опалювального сезону готуємось до можливих критичних ситуацій при відсутності електро- та теплопостачання.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОВА.

Наразі маємо пропозиції від органів місцевого самоврядування на понад 400 локацій для облаштування стаціонарних пунктів обігріву. Їх використовуватимемо у випадку критичної ситуації. Далі – обстежимо їх на можливість використання за призначенням.

Стаціонарний пункт обігріву повинен виконувати одночасно декілька функцій. Зокрема – укриття, обігрів, доступ до інтернету, при необхідності одержання першої домедичної допомоги тощо.

Наше завдання спільно з органами місцевого самоврядування, і я наголошую, що першочергово це зобов’язання ОМС, докласти максимум зусиль, щоб вказані пункти обігріву були забезпечені всім необхідним.

Наразі з обласного бюджету ми закупили 27 теплових гармат, триває робота в частині закупівлі генераторів.

Також, Львівська ОВА постійно звертається до міжнародних партнерів та благодійників з проханням допомогти облаштувати стаціонарні пункти обігріву, зокрема альтернативними джерелами енергії та старлінками.

Додам, що у випадку критичної ситуації розгорнути мобільні пункти обігріву готові і ДСНС.

Коментарі

Позначки: